Ankara'dan gelen Özel Harekat Timleri, Diyarbakır'a sevk edildi

/ Kaynak: DHA
Ankara'dan gelen Özel Harekat Timleri, Diyarbakır'a sevk edildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır-Bingöl karayolu, güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Ankara'dan gelen Jandarma Özel Harekat Timleri, Diyarbakır'a sevk edildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'nın yol kesip eylem yapması nedeniyle daha önce kontrollü geçişlerin sağlandığı Diyarbakır-Bingöl karayolu, güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Lice'de olası bir olaylara karşı Ankara'dan Jandarma Özel Harekat Timleri, Diyarbakır'a sevk edildi.Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'nın yol kesip eylem yapması nedeniyle 5 gündür ulaşımın aksadığı Diyarbakır-Bingöl karayolu bugün ulaşıma kapanırken, olası operasyon ve Lice'de çıkabilecek olaylara müdahale için Ankara'dan Jandarma Özel Harekat Timleri, Diyarbakır'a sevk edildi. PKK dün akşam kaçırdığı 2 baz istasyonu çalışanını araçlarına el koyup bugün serbest bıraktı.Lice İlçesi'nde PKK'nın cumartesi gecesi başlattıkları yol kesme eylemleri nedeniyle sık sık kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolu, bu sabah bir çok noktada araçları durduran örgüt mensuplarının anahtarları toplamasıyla ulaşıma kapandı. Güvenlik güçleri olası çatışma riskine karşı güvenlik nedeniyle karayolundan araç geçişine izin vermedi. Bingöl'den de Diyarbakır yönüne araç geçişi durdu.
Bölgeye giden PKK yandaşlarının da desteğiyle teröristler hendek kazıp durdurdukları araçların anahtarlarını alarak kapattığı yolda bugün kadar zırhlı araçların korumasında konvoylar halinde ulaşım sağlanıyordu. Lice'deki Fisovası Mevkii'nde PKK dün gece yine yol kesip bölgeye bir çekiciyi yaktı, bir baz istasyonunda görevli 2 kişiyi kaçırdı. Bu sabah itibaren de Lice, Kocaköy, Kulp ve Hani karayollarında araçları durdurup anahtarları toplayarak ulaşımı durduran PKK'lılar, dün geçe kaçırdıkları 2 baz istasyonu görevlisini serbest bırakıp araçlarına el koydu. Serbest kalan görevliler öğle saatlerinde bölgeden ayrıldı.

ANKAR'DAN TAKVİYE BİRLİK GÖNDERİLDİ
Diyarbakır- Bingöl yolunun teröristler tarafından çeşitli notalardan kesilmesi ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yoğunlaşan olaylar nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri sevk etti. Ankara'nın yanı sıra Bingöl ve Mardin'den gönderilen Özel Harekat Timleri, bölgedeki çatışma riskine karşı Diyarbakır'da konuşlandırıldı. nbsp;



GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...