Ankara'da polisevi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne roketli saldırı

/ Kaynak: İHA
Ankara'da polisevi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne roketli saldırı
GÜNDEM Haberleri  / İHA

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki polisevine düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre hasar meydana geldi.

Ankara Dikmen 'de Emniyet Müdürlüğü binalarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce roketli saldırı düzenlendi. Ankara Dikmen'de saat 21.45 sıralarında Emniyet Genel Müdürlüğü ve ek binalarına eş zamanlı 3 saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre ilk saldırı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na düzenlendi. Saldırı sonrası yapılan aramalarda bina bahçesinde 1 adet patlamamış roket mermisi bulundu. Olay yerine sevk edilen bomba imha ekipleri, mermiyi etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Diğer saldırılar ise Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Genel Müdürlük binasına yönelikti. nbsp;'Lav' silahıyla gerçekleştirildiği tahmin edilen saldırılarda iki bina isabet aldı. Can kaybı ya da yaralanmaya yol açmayan saldırı, binalarda hasara neden oldu. Olay sonrası polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri bölgedeki incelemelerine devam ediyor. Polis, saldırıyı gerçekleştirdiği tahmin edilen uzun boylu, esmer ve kar maskeli zanlıyı arıyor.
BAKAN OLAY YERİNDE
İçişleri Bakanı Muammer Güler de incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti. Kısa bir açıklama yapan Güler, Dikmen'deki polisevinin duvarına iki roketatar mermisi isabet ettiğini, olayda ölü ya da yaralı olmadığını, saldırının gerçekleştirildiği yerde bir roketatar ile patlamamış bir mühimmat ve yasa dışı örgüte ait bez parçası bulunduğunu bildirdi.


SALDIRI SONRASI GÖRÜNTÜLER, İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...