Ankara'da Mursi'ye destek eylemi

Ankara'da Mursi'ye destek eylemi

GÜNDEM Haberleri

Mısır ve Suriye ile dayanışma platformu üyeleri askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Mursi'ye destek için eylem yaptı.

Mısır ve Suriye ile dayanışma platformu üyeleri askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Mursi'ye destek için eylem yaptı. Mısır ve Suriye ile dayanışma platformu üyesi bir grup, Mısır'da askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek amacıyla eylem yaptı. Platform üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını protesto etmek için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde Arapça ve İngilizce dövizler taşıyan, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar atan eylemciler adına yapılan açıklamayı okuyan gazeteci Adem Özköse, "İslam topraklarındaki fitnenin, fücurun ve darbe gibi gayri meşru kalkışmaların arkasında ABD büyükelçiliklerinin olduğuna inanıyoruz. ABD elçiliklerinde çalışanların masum olmadığını düşünüyoruz" dedi. nbsp;"Mazlumların direniş iradelerinin zalimlerin tanklarından daha güçlü olduğunu" söyleyen Özköse, "ABD'nin hem Türkiye'den hem Mısır ve Suriye'den defolup gitmesini istiyoruz. Hükümetten de bu çağrıya kulak vermelerini istiyoruz" ifadesini kullandı. nbsp; Özgür-Der Ankara Şubesi Başkanı Abdurrahman Çeliker de açıklamasında, nbsp; Mısır'daki askeri darbe ile Türkiye'deki Gezi Parkı odaklı olaylarının arkasında ABD'nin olduğunu savundu. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...