Ankara'da 'Gülen' tartışması, O kararlar uygulanmadı

Ankara'da 'Gülen' tartışması, O kararlar uygulanmadı
GÜNDEM Haberleri

Hükümet, 2004 yılındaki MGK'da Fethullah Gülen'i bitirme kararı alındığı iddialarına cevap verdi.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 2004 yılında Fethullah Gülen'le ilgili aldığı tavsiye kararı, siyasetin yeni tartışma konusu oldu. Hükümet ve o dönem o kararda imzası bulunanlar tarafından yapılan açıklamalarda, "MGK kararları tutunakta kaldı, uygulanmadı" denildi. İşte yorumlar..
TBMM Başkanı Cemil Çiçek (Dönemin Adalet Bakanı): O dönemki MGK kararları ile ilgili olarak hükümet hiçbir işlem yapmamıştır. Üstelik tam tersine 'işlem yapılmadı' diye hükümet suçlanmıştır. Kabadayılık yapanlar, bugünün şartlarından o güne bakmaktadır. nbsp;
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde irticayı bir iç tehdit olmaktan çıkaran bir hükümet, nasıl olur da böyle yazılı olduğu şekliyle bir şey yapmış olsun. O tarihte ben meclis başkanıydım. Dolayısıyla o toplantıda yoktum ama MGK'da kabul edildiği varsayılan konuların hiçbiri gerçekleşmedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bu iktidarın iki yüzlü politika izlediğini gösteriyor. Gidip belgeye o imzayı atacaksınız, ama dönüp başka şeyler söyleyeceksiniz.
Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan: Söz konusu MGK kararı, hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiçbir işlem yapılmamıştır. nbsp;
Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer (Dönemin Başbakanlık Müsteşarı): Bakanlar Kurulu bu kararı nazari dikkate almadı. Gündem bile yapmadı. Bu kararla ilgili yaptığımız istişarelerden sonra dosyasına koyduk. 9 yıl sona bunu gündeme getirmek ahlaki değil. O tarihte hükümet büyük bir fedakârlık sergileyerek, ihtilal hazırlığı yapıldığı bir dönemde kararı uygulamaya koymamıştır. nbsp;
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural: Belge doğruysa 28 Şubat ürünü olan AK Parti, 28 Şubat'ın devamı olarak faaliyet gösteriyor demektir.
nbsp;Haber Merkezi nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...