Ankara'da eş zamanlı saldırılar

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Ankara'da eş zamanlı saldırılar

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahı ile saldırı düzenlenirken, Adalet Bakanlığı ek binası girişinde parça tesirli bomba atıldı.

AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığının Kızılay'da bulunan ek binasının ziyaretçi girişine akşam saatlerinde saldırı düzenlendi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adalet Bakanlığı'nın Milli Müdafa Caddesi girişindeki otoparklar bölgesine 2 adet el bombası atıldığını belirterek, saldırıda hafif yaralanan bir personel eşinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi'ne silahlı saldırı
Söğütözü'ndeki AK Parti Genel Merkezi karşısında bulunan bir siteden genel merkez binasına lav silahıyla ateş edildi. Saldırı sonrasında binanın 7. ve 8. katları arasındaki dış cephesinde maddi hasar oluştu. nbsp;
Polis ekipleri AK Parti Genel Merkezi çevresinde güvenlik önlemleri alarak bölgede geniş çaplı araştırma yaptı.

Erdoğan, Ergin ve Güler'den bilgi aldı
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, resmi ziyaret için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Başbakan nbsp;Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan olaylarla ilgiliAdalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'i telefonla arayarak bilgi aldı.
ERGİN: CAN KAYBI YOK
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara'da meydana gelen patlamalarla ilgili, ''Düşüncelerine yer bulamayanlar bu tip eylemler yapmaktadırlar. Ancak hükümetimiz şiddeti bitirmeye yönelik adımlar atmaya devam edecektir'' dedi. nbsp; nbsp;

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara'da patlamalarla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Adalet Bakanlığı ziyaretçi girişine ve otopark girişine el bombası atıldığını belirten Bakan Ergin, bir personel eşinin hafif şekilde yaralandığını ve ayakta tedavi edildiğini açıkladı. Maddi hasarın söz konusu olduğunu belirten Ergin, şiddet ve terörün aciz ve korkakların sığındığı bir yol olduğunu söyleyerek, ''Şiddeti bitirme kararlığını hükümetiniz sürdürecektir'' dedi.

Bu tip olaylarla bir yere varılamayacağını kaydeden Bakan Ergin, ''Düşüncelerine yer bulamayanlar bu tip eylemler yapmaktadırlar. Ancak hükümetimiz şiddeti bitirmeye yönelik adımlar atmaya devam edecektir'' diye konuştu.

''AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE MUHTEMELEN LAV SİLAHIYLA MÜHİMMAT ATIMI YAPILDI''

AK Parti Genel Merkezi'ne muhtemelen lav silahıyla mühimmat atımı yapıldığını belirten Ergin, bombanın ses bombası olmadığını parça tesirli bomba olduğunu söyledi. Bombanın menşeinin tespit edildiğini belirten Bakan Ergin, bir miktar maddi hasarın söz konusu olduğunu söyledi. Türkiye'nin önemli bir zaman dilimi içinden geçtiğini belirten Bakan Ergin, ''Türkiye'de ne zaman bir hamle dönemi başlasa bu tip provokatif eylemlerle karşılaştık. Bu tür girişimlere karşı tedbirliyiz. Yola çıkarken bunları öngörüyorduk. Olmamasını temenni ederdik. Bu ya da bunlarda sonra gelecek sabote girişimleri, doğru bildiğimiz yoldan bizi geri almaz. Kararlılık yürümeye devam edeceğiz. Türkiye iyi bir yolda yürüyor. Türkiye'nin elinin kolunun çözülecek olması birçok unsuru rahatsız edecek'' dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI MUAMMER GÜLER:

Adalet Bakanlığına iki adet el bombası atıldı. AK Parti Genel Merkezinin 7. katına LAW silahlı bir saldırı düzenlenmiştir. Parti binasına 200 metre mesafedeki ağaçlık bir alanda LAW silahının ateşleme tertibatları ve bir çanta bulunmuştur. Olay çok açık bir şekilde terör saldırısıdır. Failler en kısa sürede yakalanacaktır.


HÜSEYİN ÇELİK:

Saldırganların kimlerle bağlantılı olduğu en kısa sürede tespit edilecektir. Ülkemizi aydınlığa taşımaya devam edeceğiz. Bu saldırılar tam da Nevruz öncesinde çözüm iradesine yapılmış bir saldırıdır. Yaptığımız bu açıklama olayın endişesi veya korkusu ile değil, halkımızın doğru bilgiye ulaşması amacı ile yapılmıştır. Birileri muhalefet liderlerinin kışkırtıcı açıklamalarından cesaret alıyor. Bu sebeple sayın muhalefet liderlerinin açıklamalarını daha sağduyulu bir dille gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...