Ankara saldırısının aydınlatılması için Emniyet MİT'ten destek istedi

Ankara saldırısının aydınlatılması için Emniyet MİT'ten destek istedi

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da meydana gelen ve 102 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba saldırısının aydınlatılması için yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı

Ebru Karatosun Ankara 
Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da meydana gelen ve 102 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba saldırısının aydınlatılması için yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, patlamanın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen İstihbarat ve Terör Şubeleri'nden 8 kişilik özel ekip Gaziantep'te adeta iz peşine düştü. Özel ekip, örgütün kilit isimlerinden olan ve hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen H.İ.D.'nin de aralarında bulunduğu 9 şüpheliyi olabilecek tüm adreslerde arıyor. Ancak tüm aramalara rağmen somut bir delile henüz ulaşılamadı. Özel ekibin ayrıca, şüphelilerin sınırdan geçerek Suriye'deki örgüt saflarına katılma ihtimali üzerine MİT'ten destek istedikleri de öğrenildi. Ayrıca, örgütün tespit edilen hücre eviyle, depolarında bulunan deliller ve Y.Ş'nin ifadeleri doğrultusunda yokluğunda tutuklama kararı verilen 9 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
AYRI HÜCRELERE KONULDU
Soruşturma kapsamında Y.Ş ile birlikte tutuklanan 3 kişinin Sincan cezaevinde ayrı ayrı hücrelere konulduğu bildirildi. Bu kararın güvenlik amaçlı alındığı öğrenildi. Ayrıca, örgüt tarafından ölümle tehdit edilen Y.Ş.'nin ailesine de koruma kararı çıkarılması için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yazı gönderildi.
Öte yandan canlı bombalara eskortluk yapan Y.Ş.'nin, örgütün kilit isminden olan H.İ.D'nin yönlendirmesiyle terör faaliyetlerine katıldığı belirtildi. Y.Ş.'nin ise bu faaliyetler kapsamında H.İ.D'den aylık 2 bin 500 TL maaş aldığı da öğrenildi. Gaziantep'te muhasebecilik yapan H.İ.D'nin örgütün para transferini yönlendiren kişi olduğu da belirlendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...