Ankara Mamak sele teslim oldu: 'Böylesi 500 senede bir olur'

Düzenleyen:
Ankara Mamak sele teslim oldu: 'Böylesi 500 senede bir olur'

GÜNDEM Haberleri

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan yağış, hayatı felç etti. Yaklaşık bir saat süren sağanak, Mamak ilçesini sular altında bıraktı. Sel suları çok sayıda iş yeri ve araca zarar verdi. Sele kapılan bir kişi korku yaşattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, "Bugüne kadar yaşanmamış bir afet meydana geldi" dedi.

Ankara'da aniden başlayan yağmur sele neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Bir afetle karşılaştık, yaralılarımız var onların da hayati tehlikesi yok. Can kaybı olmaması tesellimiz. Bugüne kadar yaşanmamış bir afet meydana geldi. 500 yılda bir olacak bir afet yaşandı" dedi.

Aşırı yağış nedeniyle başlayan selde araçlar suda sürüklendi.

Mamak'ta aniden bastıran yağmur nedeniyle birçok işyerini de su bastı.

Caddede bulunan bir kişinin sele kapılması da korku yaşattı. Sel nedeniyle Mamak'taki Neşet Ertaş Caddesi'nde bulunan 6 kişi yaralandı.

Mamak'ta sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmalarını vatandaşlar böyle izledi.

Ankara Valisi’nden Mamaklılara çağrı

Ankara Valisi Ercan Topaca Ankara'da yaşanan sel felaketinin yaşandığı bölgeye gelerek, bilanço hakkında bilgi aldı. Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım da Vali Topaca ve Mamak Belediye Başkanı Akgül’ü arayarak felaket hakkında bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

VALİ TOPACA OLAY YERİNDE

Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Valisi Topaca, sel felaketinde ilk tespitlere göre 3 kişinin yaralanarak hastaneye intikal ettirildiğini, 150 aracın ve 20 dükkanın zarar gördüğünü ifade etti. Topaca, şu bilgileri verdi:

“Her zaman olan bir durum değil, bu bir afet, olağanüstü bir durum. Altyapı ve üstyapı da eksikler var mı konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi çalışmalarını yapacaklar. Sonrasında eksiklikleri tamamlayacağız. Şu an hastaneye intikal eden 3 yaralı bulunuyor, durumlarını takip ediyoruz. İlerleyen saatlerde daha net bilgiler vereceğiz. Meteoroloji tahminlerini henüz almadım. Aldıktan sonra vatandaşlarımıza gerekli uyarıları yapacağız. Komşu mahallede herhangi bir sorun yok, ama burada bir afet var. Meteoroloji tahminleri de bazen noktasal olarak tutmuyor.”

'HASARLI ARAÇLARI YERİNDEN KIPIRDATMAYIN'

Vali Topaca, aracı hasar gören vatandaşlara bizim devlet olarak yapacağımız yardımlar açısından ve kasko ve sigorta şirketlerinin araçlardaki hasarı yerinde tespit etme zorunluluğu bulunduğuna dikkat çekerek, “Araçları hasar gören vatandaşlarımız herhangi bir müdahalede bulunmasınlar, hasar tespitleri yerinde yapılsın. Hasarlı araçların yerinden kıpırdatmayın” uyarısında bulundu. Topaca, olay yerinde itfaiye, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve defterdarlık ekiplerinin hasar tespiti çalışmalarına başladığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...