Ankara, Filistin için seferber: Gazzeli yaralılara Türkiye kucak açtı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Ankara, Filistin için seferber: Gazzeli yaralılara Türkiye kucak açtı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Sağlık Bakanı Koca, DSÖ’ye İsrail’in bombaladığı Gazze’ye sağlık hizmeti götürülmesi talebini iletti. Ekipler hazır beklerken, yaralıların Türkiye’ye getirilmesi de gündemde.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Türkiye, İsrail’in Filistin’deki vahşetini durdurmak için her türlü diplomatik çabayı harcarken, bir yandan da yaralı Filistinlilerin tedavisinin yapılması ve bölgeye sağlık hizmeti götürülmesi konusunda girişimlere başladı.

Bu kapsamda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün el-Ehli Baptist Hastanesinin İsrail tarafından bombalanmasından sonra Dünya Sağlık Örgütü’ndeki (DSÖ) muhataplarıyla temas kurdu. Koca, DSÖ yetkililerine Türkiye’nin Refah Sınır Kapısı’na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurma ve bölgeye gemi hastanesi gönderme talebini iletti.

“Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir” diyen Bakan Koca, taleplerinin DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed el-Mandhari tarafından olumlu karşılandığını, DSÖ Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus ile de istişare halinde ivedilikle Türkiye ile iş birliği sürecinin başlatılması yönünde karar aldıklarını açıkladı.

“TARİHÎ GÖREV İÇİN HAZIRIZ”

Bakan Koca, DSÖ’nün ardından Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile de telefonda konuştu. Görüşmeyle ilgili bilgi veren Koca, şu ifadeleri kullandı: “Mısırlı mevkidaşıma, gemi hastane gönderilmesi, sahra hastanesi kurulumu, gerekli durumlarda yaralıların ülkemize nakli, sağlık personeli desteği, ilaç ve tıbbi cihaz temini konularında hazır olduğumuzu aktardım. Kendilerinin de bu konuda gerekli bütün hazırlıkları yaptıklarını ancak problemin sınırın diğer tarafında olduğunu söyledi.

Türkiye’ye müteşekkir olduklarını, öncelikle travma ve yanığa bağlı ilaç ile tıbbi malzemeye ihtiyaç duyabileceklerini, sahra hastanesi kurulmasının faydalı olacağını belirtti. Türkiye olarak bu tarihî görevi yerine getirmek üzere hazır bekliyoruz.”

BU KAÇINCI HASTANE?

Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini vurarak binden fazla sivili öldüren İsrail’in bu ilk vukuatı değil. “Vefa, Ürdün Sahra, Cenin ve el-Aksa” yıllardır Filistin’de sağlık kurumlarını bombalayan İsrail’in saldırılarına hedef olan hastanelerden sadece birkaçı... İsrail, bu saldırılarda binlerce sivili acımadan katletti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...