Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından ‘Sinan Ateş’ açıklaması: İddialar gerçeği yansıtmıyor

- Güncelleme:
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından ‘Sinan Ateş’ açıklaması: İddialar gerçeği yansıtmıyor

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetine ilişkin açıklama yaptı. Başsavcılık, ‘savcının yetkileri kaldırıldı’ iddialarına açıklık getirdi. Yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığının altı çizildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,soruşturma savcılarından birinin dosyadaki yetkilerinin kaldırıldığına ilişkin haberin doğru olmadığını bildirdi

Başsavcılığın soruşturmaya ilişkin bazı medya kuruluşlarında yayımlanan haberler üzerine yaptığı açıklamada, "soruşturmaya bakan bir savcının dosyadaki yetkilerinin kaldırıldığı haberinin gerçeği yansıtmadığı, soruşturmayı yürüten savcıların görevlerine devam ettiği" belirtildi.

İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Haberdeki aynı savcıya ilişkin "ikinci kez gözaltına almak isteyince izne çıkarılan" ifadesinin de gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, "soruşturmanın bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısınca titizlikle yürütüldüğü" ifade edildi.

Başsavcılık ayrıca soruşturma şüphelisi Tolgahan Demirbaş'ın ilk gözaltı tutanağının kaybolduğuna ilişkin haberlerin de gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'ndeki binadan çıktığı sırada, motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı ve hayatını kaybetti.

(AA)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...