Ankara 'çekirdek koalisyon' konusunda dengeli davranıyor

Ankara 'çekirdek koalisyon' konusunda dengeli davranıyor

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD eylem planını açıklarken Ankara "çekirdek koalisyon" konusunda temkinli ve dengeli davranıyor.

Mevcut durumda kara ve havadan yapılacak herhangi bir askerî operasyona katılmayacak olan Türkiye, IŞİD'in rehin tuttuğu 49 Türk vatandaşının can güvenliğine odaklandı. İncirlik Üssü'nün hava operasyonlarında kullanımı konusunda "NATO kapsamında olma" şartını isteyen Türkiye, üsse silahsız personel ve insani yardım taşıyan uçakların iniş yapabileceğini belirtiyor. IŞİD'e katılımın önlenmesi için Avrupa ve diğer bölgelerden gelerek Türkiye üzerinden geçenlerin engellenmesi noktasında tedbirler alınması, örgüte ekonomik ve silah desteğinin kesilmesi, IŞİD'den kaçanlara yönelik insani yardımların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gibi adımlar Ankara'nın gündeminde. Türkiye, üzerine düşen sorumlulukları bu yollarla da yerine getirdiğinin altını çiziyor. Türkiye'nin, çekirdek koalisyona, özellikle istihbarat paylaşımı noktasında destek verebileceği konuşuluyor. nbsp;Haber Merkezi ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...