Ankara bahanesiyle Taksim'i karıştırdılar: 21 gözaltı

/ Kaynak: AA
Ankara bahanesiyle Taksim'i karıştırdılar: 21 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul'da, Ankara'daki terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri yapan 21 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Taksim'de toplanan bir grup, Ankara'daki terör saldırısını bahane ederek, izinsiz gösteri yapmak istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, grubu provoke ettiği öne sürülen F. O. ve M. I. ile gruptaki 6 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden F. O'nun "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan arandığı, M. I'nın ise asker kaçağı olduğu ve terör suçundan kaydı bulunduğu belirlendi.

Ayrıca, Taksim Meydanı yakınındaki bir restoranın terasında yasadışı pankart açmaya çalışan 3 kadın da gözaltına alındı.

Esenyurt Meydanı'nda toplanarak izinsiz gösteri yapan gruptakiler de polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almadı. Dağılmamakta ısrar eden gruba biber gazıyla müdahale eden polis ekipleri, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Sultangazi'deki Gazi Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan gruba da polis müdahalede bulundu. Okmeydanı'nda da yüzleri maskeli bir grup, cadde üzerine barikat kurup, yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, barikatı kaldırarak caddeyi trafiğe açtı.
Bu arada, Sultangazi Kent Ormanı'nda 79, aynı ilçedeki bir gecekondunun bahçesinde ise 14 molotofkokteyli ile çok sayıda kadın giysisi ele geçirildi. Sancaktepe Festival alanında da 19 molotofkokteyli bulundu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...