"Anayasal reform Türkiye için birinci sırada olmalı"

/ Kaynak: İHA
"Anayasal reform Türkiye için birinci sırada olmalı"

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi, anayasal reformun Türkiye'nin modernleşmesi için birinci sırada kalması gerektiğine vurgu yaptı.

Avrupa Parlamentosu bugün düzenlenen oturumda 2013 Türkiye İlerleme Raporu'na ilişkin tasarıyı onayladı. Parlamento üyeleri tasarıda, AB'nin stratejik bir partneri olarak Türkiye'nin önemine dikkat çekerken, anayasal düzenlemelerde aşama kaydedilememesinin endişe verici olduğunu ifade etti. Reform sürecinde AB ve Türkiye arasındaki yakın diyalog ve işbirliğinin büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, böylece müzakerelerin, Türkiye'ye açık tavsiyeler vermeye ve güvenilir değerlendirmeler yapılmasını sağlamaya devam edebileceğini belirten üyeler, Avrupa Konseyi'nden, yargı ve temel haklar ile adalet ve içişleri konularındaki 23. ve 24. fasılların açılması yönünde çaba harcamasını istedi. nbsp;Avrupa Parlamentosu üyeleri tasarıda ayrıca, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi yönünde iki toplumun liderleri tarafından açıklanan ortak bildiriyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, yeniden birleşmenin öneminin altını çizdi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...