Anayasa Uzlaşma Komisyonu haftada 5 gün çalışacak

Anayasa Uzlaşma Komisyonu haftada 5 gün çalışacak

GÜNDEM Haberleri

Cemil Çiçek, 2 gün süren liderler turunun ardından dün Uzlaşma Komisyonu'nu topladı. Toplantıda, hafta içi her gün geç saatlere kadar çalışma kararı alındı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, durum değerlendirmesi yapmak üzere TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Toplantıda Çiçek, anayasa çalışmalarında gelinen nokta ile ilgili değerlendirme yaptı. Toplantıda söz alan CHP'li üye Atilla Kart, Çiçek'in komisyon toplantılarına haftada bir iki gün başkanlık etmesini önerdi. Kart ayrıca, bugüne kadar yapılan çalışmaların TBMM'nin internet sitesine konulmasını ve kamuoyunun değerlendirmesine açılmasını böylece yeni anayasa çalışmalarının üçüncü aşamaya geçmesini teklif etti. nbsp;AK Parti ve BDP de öneriye karşı çıkmadı. TBMM Başkanı Çiçek de bu öneriye destek verdi. Ancak MHP, "henüz tam anlaşmadığımız maddelerin kamuoyuna açılması doğru değil" diyerek öneriye karşı çıktı. Toplantının sonunda komisyonun cumartesi pazar hariç olmak üzere haftanın 5 günü çalışması, çalışma süresinin mümkün olduğunca uzun tutulmasını benimsedi. Komisyonda ayrıca danışmanlarla her partiden bir milletvekilinin katılımıyla müzakereye başlanacak konu ve başlıkların benimsenmesi kararlaştırıldı. Yeni anayasanın yargı bölümünün yeniden gözden geçirilmeye başlanması konusunda görüş birliği oluştu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, programı uygun olduğu sürece komisyon toplantılarına katılıp başkanlık edebileceğini söyledi. Bu arada Başbakan Erdoğan'ın, "Uzlaşılan 48 maddeyi Meclis'ten geçirebiliriz" teklifine CHP, "Önce seçim barajı ve uzun tutukluluk süresi insin" diyerek karşı çıktı. MHP ise teklifi değerlendireceklerini söyledi. BDP de "yetmez ama evet diyeceğiz" yorumunu yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...