Anayasa için liderler zirvesi

Düzenleyen:
Anayasa için  liderler zirvesi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile yürütülen anayasa görüşmelerinin pozitif yönde ilerlediğini, önümüzdeki hafta liderler düzeyindeki görüşmelerin başlayabileceğini söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Edinilen bilgilere göre, Yıldırım’ın başkanlığında dün yapılan AK Parti MKYK toplantısında MHP ile yürütülen yeni anayasa konusunda üyelere bilgi verildi. AK Parti’nin yeni anayasa önerisinde, hükümet sisteminin cumhurbaşkanlığı sistemi olarak tanımlandığını, bu sistemde başbakanlık kurumunun olmayacağını, bakanların Meclis dışından atanacağını, yedek milletvekilliği sisteminin getirileceğini ve TBMM’deki milletvekili sayısının 600 olarak öngörüldüğü anlatıldı. Yıldırım, AK Parti Genel Sekreteri Abdühamit Gül’ün yürüttüğü temasların pozitif yönde ilerlediğini ve kısa sürede sonuç almayı hedeflediklerini belirterek; “Şu ana kadar, MHP’nin esasa dair bir itirazlarının olmadığını gördük. Bazı detaylarda kendi önerileri var. Ben olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Ama siyasette her şeye hazırlıklı olmak lazım. Basamakları yavaş yavaş çıkıyoruz. MHP’den gelen önerileri değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımız MHP ile belki birkaç görüşme daha yapacak. Bu görüşmeler belli bir noktaya geldiğinde de liderler düzeyinde görüşme yapılacak” bilgisini verdi. MKYK’da verilen bilgiye göre, MHP’nin AK Parti’nin önerileri arasında yer alan Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divan’a gönderilmesinde gerekli olan oy oranı, veto edilen bir kanunun Meclis’te kabulü için gerekli olan oy oranı gibi konularda itirazları bulunuyor. MHP’nin Cumhurbaşkanı’nın kararname yayınlama yetkisi ile bürokratları atama yetkisine bazı sınırlamalar getirilmesini istediği de bildirildi. Yıldırım, AK Parti MKYK toplantısında ekonomik gelişmelere ilişkin bir değerlendirme yaptı. Toplantıda bazı MKYK üyeleri dolardaki artışın ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini, Merkez Bankasının bu duruma müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...