'Anahtar bizde'

'Anahtar bizde'

GÜNDEM Haberleri

Bayram namazını Sultanahmet'te kılan Başbakan'a ilgi büyüktü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Sultanahmet Camii'nde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Davutoğlu, hem burada hem de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen programda konuştu. Camide bir Suriyelinin, eline kapanıp ağlayarak kendisine teşekkür ettiğini söyleyen Davutoğlu, "Bu teşekkür şahsıma değil, bu davayı mültecilere, kardeşlerimize, muhacirlere ensar muamelesi yapan AK Parti hareketine ve Türkiye'nin her köşesinde onları bağrına basan aziz milletimizedir" dedi.
OSMANLI'YI GETİRECEĞİZ
AK Parti'nin seçimde yüzde 41 oy almasına rağmen birilerinin 8 Haziran'da adeta bayram havasına girdiğini hatırlatan Davutoğlu, "Tek parti iktidarı olmamamız dolayısıyla neredeyse bayram ettiler, şenlik yapmaya kalktılar 8 Haziran sabahı. Ama bir aylık süreç gösterdi ki Türkiye'de siyasetin de Türkiye'nin de gönül coğrafyasının da kaderi, anahtarı hâlâ ve bundan sonra da daima AK Parti'nin elinde olacak. İnşallah Osmanlı'nın düzenini, adaletini, bugünlere ve yarınlara getireceğiz" açıklaması yaptı. Koalisyon görüşmelerinin ilk turu sonrası muhalefet partilerine 'yeniden muhasebe yapmalarını' tavsiye eden Davutoğlu özetle şunları söyledi:
HESAPLARI TUTMADI
"Biz milli iradeden bahsederken, onlar önce yüzde 60'lık bir bloktan bahsettiler. Sanki bu 3 partiye oy verenlerin hepsi, ortak bir hedef için oy vermiş gibi hayali bir vehimden, bir yüzde 60'lık bloktan bahsettiler. Biz ise soğukkanlı ve ilkeli bir tutumla Meclis Başkanlığı seçimlerine hazırlandık. Sonuç ne oldu? Meclis Başkanı yine AK Parti'den seçildi ve yüzde 60'lık blok iddiası çöktü. Sanki Cumhurbaşkanımız orada devletin başında ama Meclis Başkanı ya da Başbakan başka partilerden çıkacak, Cumhurbaşkanımız izole edilecek, bunu hesap ediyorlardı ama olmadı. Dönüşümlü başbakanlıktan bahsettiler ama bunlar da başarıya ulaşmadı, ulaşmayacak. Milli irade şunu gösterdi; yüzde 41 ile en yakın partiye yüzde 16 puan fark ile Meclis Başkanlığı'nı da Başbakanlığı da hak eden ve bu hak ettiği sorumluluğu da hakkınca taşıma kudretine sahip yegane parti AK Parti'dir."
O GECE NE DEDİYSEK O
"Heybelerinde ne varsa hepsini ülkemizin geleceği için, paylaşmak üzere ortaya koysunlar. Hepimiz heybemizdekileri ortaya koyalım. Bu ülkenin kaybedecek bir saniye dahi vakti yok. Onun için zamana oynamak, onun için sürekli kapıları kapatmak ya da değişik alternatifler üzerine yeni senaryolar yazmaktansa, bir an önce AK Parti öncülüğünde yeni hükümetin oluşumu için gayret sarf etmek durumundayız. Ümit ederiz ki en kısa zamanda milletimizin desteğini almış bir hükümeti kurmak nasip olur. 7 Haziran akşamı ne dediysek bugün aynısını söylüyoruz. O gece 'Milli iradenin gereğini yapacağız' dedik, gereğini yapıyoruz. O gece 'Tekrar milli iradeye gitmek gerekirse ona da hazırız' dedik, bugün de hazırız."
KARAR İÇİN KRİTİK GÜN
Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ikinci turuna bayramın hemen ardından devam edeceklerini hatırlattı. Salı günü hem genişletilmiş MYK'yı hem de Bakanlar Kurulu'nu toplayacağını dile getiren Davutoğlu, koalisyon denkleminde gelinen son durumun bu toplantılarda masaya yatırılacağı mesajını verdi. "MYK'da arkadaşlarıma hem bilgi aktaracağız, değerlendirmeler yapacağız. Bütün bu izlenimleri aynı gün Bakanlar Kurulu ve partinin diğer organlarında da görüşeceğiz. En doğru kararları, adımları en doğru zamanda atmak için çaba sarf edeceğiz" diyen Başbakan, muhalefete de şu mesajı verdi:
"Hepimiz ülkeye hizmet için siyaset yapıyoruz. Bunu unutmadan parti ve şahsi planlamalarımızın ötesinde, ülkemizin geleceği için ikinci tur öncesinde tekrar bir muhasebe yapmalarını ve en iyi şartlarda kalıcı ve güçlü bir hükümet oluşturmak için her türlü görüşe açık olmalarını rica ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...