Anadolu parsının avlanmasına izin verildiği iddialarına yalanlama: 1 milyon 200 bin lira cezası var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Anadolu parsının avlanmasına izin verildiği iddialarına yalanlama: 1 milyon 200 bin lira cezası var

GÜNDEM Haberleri

Anadolu parsının avlanmasına izin verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Anadolu parsının avlanması durumunda kesilecek para cezası tutarının 1 milyon 200 bin lira olduğunu bildirdi.

Anadolu parsının izinin sürülmesi ve neslinin korunması çalışmalarının yıllardır sürdüğü belirtilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  türün avlanmasına izin verildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

TABLO HERHANGİ BİR AVLANMA BEDELİNİ GÖSTERMİYOR

Bazı medya organları ve sosyal medyada paylaşılan “Av ve Yaban Hayvanları Tazminat Bedelleri” başlıklı tablonun herhangi bir avlanma bedelini göstermediği vurgulanan açıklamada, koruma altındaki türleri avlayan ya da yasa dışı avlanma yapan kişilere idari para cezası yanında kesilen tazminat miktarlarını içerdiği dile getirildi.

ANADOLU PARSINI AVLAMAK KESİNLİKLE YASAK

Açıklamada, tabloda geçen “av” ibaresinin nesli tehlike altındaki türün avlatılacağını değil, türün tahribatına yönelik her türlü yasa dışı olayın gerçekleşmesi halinde tazminata konu edileceğini ifade ettiği aktarılarak, Anadolu parsının avlanmasının kesinlikle yasak olduğu hatırlatıldı.

1 MİLYON 200 BİN TL CEZASI VAR

Anadolu parsını avlayan kişilere uygulanacak para cezasında 2023 yılı başında artırıma gidilerek, tutarın 1 milyon 200 bin liraya çıkarıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Anadolu parsının avlanması durumunda 105 bin liraya kadar idari para cezası ve 1 milyon 200 bin lira tazminat bedelinin yanı sıra 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre failler hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına hükmolunacağını kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Medya organlarında ve sosyal medyada paylaşılan söz konusu tablo ile ilgili vatandaşlarımızın asılsız iddia ve dezenformasyonlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz.'

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...