Amerikalı provokatör sunucuya Erdoğan’dan sert tepki… Sözümü kesme! Saygı duyacaksınız

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan PBS kanalına konuk oldu. Röportajı gerçekleştiren PBS sunucusunun terör tutukluları Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki provokatif sorular sormasına ve sözünü kesmesine tepki gösteren Erdoğan, "Sözümü kesmeye hakkınız yok. Türkiye bir hukuk devletidir. Yargının verdiği karara saygı duyacaksın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, Amerikan PBS kanalına röportaj verdi.

Erdoğan, röportajda Türkiye'nin iç ve dış polikasına ilişkin önemli açıklamalar yaparken, program sunucusu Amna Nawaz'ın sözü terör tutukuluları Sedef Kabaş, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya getirerek yönelttiği provokatif soruya sert cevap verdi.

Nawaz, Erdoğan'a, Türkiye'de "üst düzey tutuklamalar" bulunduğunu belirterek, "Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

"KAVALA, PROTESTOLARIN FİNANSÖRÜYDÜ"

Spikerin provokatif sorularına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü" ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasının devamında davalarla ilgili olarak "Ben onlarla uğraşacak değilim" diyerek, kararların yargı tarafından verildiğinin altını bir kez daha çizdi.

"SÖZÜMÜ KESMEYE HAKKINIZ YOK"

Selahattin Demirtaş'ın terörist olduğunu ve 200'den fazla kişinin ölümüne yol açtığını, bu nedenle yargının bir karar verdiğini belirten Erdoğan, program sunucusunun sözünü kesmeye çalışması üzerine, "Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın. Amerikan yargısı yargı da Türkiye'nin yargısı yargı değil mi? Türkiye'nin yargısına da saygı duymaya mecbursunuz" ifadelerini kullandı.

BU KİŞİLER HAKKINDA KARARI YARGI VERİYOR

Erdoğan, Türkiye'de hapsedildiği öne sürülen gazetecilerle ilgili soruya cevaben de "Eğer teröre destek verdiyseler, onlar terörü destekliyorlarsa, dünyanın neresinde özgürce yaşayabilir veya dolaşabilirler? Bu insanlar terörü destekliyor ve bu kişiler hakkında yargı kararını veriyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Amerikan halkının Türkiye ile ilgili haberleri takip ettiğini belirterek, Amerikan medyasının Türkiye ile ilgili sağlıklı ve doğru haberler üretmesinin önemini vurguladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İlhami19 Eylül 2023 13:28

Helal başkanım patlst tokatı akli başina gelsin

Orhan19 Eylül 2023 13:04

Reis helal olsun

Esmer19 Eylül 2023 12:25

Helal reis...

Celal Özcan 19 Eylül 2023 12:18

Başkanım ağzının payını vermiş Ermeni artığı spikerin … eski Türkiye yok artık karşılarında

Arc19 Eylül 2023 12:14

Allah'ına gurban, yiğidim, aslanım, Reis-i Cumhurum...

Kevser ağma19 Eylül 2023 11:56

Maşallah ne güzel cevap vermiş anlayana onların yüzüne tükürsen yağmur yağıyor derler

Ersan3519 Eylül 2023 10:29

Mükemmel konuşma sn.cumhurbaşkanım sizinle gururduyuyorum beni gururlandırıyorsun Allah yolunu açık etsin.

Sonraki Haber Yükleniyor...