'Ambulans geç geldi' diyen Emrah Serbes'in iddiası yalan çıktı

Düzenleyen:
'Ambulans geç geldi' diyen Emrah Serbes'in iddiası yalan çıktı

GÜNDEM Haberleri

Alkol testi yaptırmaması şüpheleri artırdı. Kan izlerinden DNA testi istendi. Savcı gerçekleri ortaya çıkaracaktı. Emrah Serbes bunu bildiği için bir senaryo yazdı. İtiraf edip teslim oldu.

Halil Karahan İZMİR İHA

Aydın’da 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik’in can verdiği kazada aracı kendisinin kullandığını itiraf eden teslim olduktan sonra tutuklanan ‘Behzat Ç.’nin senaristi yazar Emrah Serbes’le ilgili Özçelik Ailesinin avukatı açıklama yaptı. Avukat Burcu Ece Güler şunları söyledi: Kazadan sonra Emrah Serbes’in alkol testinin yapılmaması, hastaneye gitmeyi kabul etmemesi ve kaza tutanaklarında adının yer almaması üzerine aile şüphelendi. Kazayı Kenan Doğru yapmış gibi gösterildi. Fakat soruşturmayı yapan savcı, telefon kayıtlarını, otomobilde hava yastıkları üzerindeki kan izlerinin incelenmesini ve DNA testi yapılmasını istedi. Ayrıca emniyet kemerinin vücutta bıraktığı izlerin tespit edilmesi yönünde karar verdi. Kenan Doğru’nun tutuklu olduğu cezaevine gidilecekti. Adli Tıp Kurumundan da randevu alınmıştı. Bunun üzerine gerçeğin ortaya çıkacağını anlayan Emrah Serbes, sosyal medya gücünü kullandı. Yazdığı senaryoya uygun davranıp teslim oldu. Çünkü Serbes’in bir takip kitlesi var. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kendine vicdanlı bir vatandaş imajı çizmeye çalıştı. Tabi ki buna aile de inanmamıştır. Ayrıca ailenin sosyal medya üzerinden Serbes’e teşekkür ettiği yönündeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca, kazadan sonra araçtan çıkıp yaralı kızı gördüklerini ve 112’yi aradıklarını söylüyorlar. Hatta mektubunda ambulansın çok geç geldiğini bile iddia ediyor. Ancak yapılan incelemede Kenan Doğru ve Emrah Serbes tarafından 112’ye herhangi bir arama yapılmadığı belgelendi. Kazadan sonra yaptıkları her şey şüphe uyandırdı. Şuan da açıklayamayacağımız savcının da emri ile toplanan deliller var. İşte bütün bunlar Serbes’i köşeye sıkıştırdı ve jet hızıyla bir itiraf mektubu yazıp internette paylaştı” diye konuştu.

KENAN DOĞRU YANLIŞ YAPTI

Kazadan sonra tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes’in itirafı ve tutuklanmasıyla Buca Cezaevinden salıverildi. Ancak Özçelik Ailesi’nin avukatı Ece Güler, Doğru’nun delilleri kararttığını ve adaleti yanılttığını belirterek tekrar tutuklanması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.

15 YIL CEZA ALABİLİR

Ceza avukatı Çiler Nazife Koşar, tutuklanan yazar ve senarist Emrah Serbes’in “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ya da yaralanmasına sebep olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceğini belirtti. Koşar, olay sonrası kazayı üstlenen Kenan Doğru’nun da “suçu üstlenme” kapsamında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabileceğini söyledi. Emrah Serbes’in olaydaki kusurunun tespit edilmesinin gerektiğini ifade eden avukat Koşar, “Yani kaza sırasında alkol ya da uyuşturucu madde etkisi altında olup olmaması, aracın hızı, yol ve hava durumu gibi hususlar bu anlamda belirleyicidir” diye konuştu.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...