Amanos Dağları'nda yangın çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Amanos Dağları'nda yangın çıktı

GÜNDEM Haberleri

Son orman yangını haberi Osmaniye'den geldi. Amanos Dağları'ndaki yangına çok sayıda ekip havadan karadan müdahale etti. Hız kesmeden süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde orman yangını çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan yapılan soluksuz müdahalenin ardından kontrol altına alındı. 

Amanos Dağları'nda yangın çıktı

Yangının yerleşim yerlerine yakın bir alanda çıkması panipe sebep oldu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Amanos Dağları'nın 1200 rakımındaki Dumanlı Yaylası'ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle yangın kısa sürede büyüdü.

Amanos Dağları'nda yangın çıktı

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler yangına havadan ve karadan müdahaleye başladı. Mahalle sakinlerinin de ellerinde hortumlarla destek verdiği yangın kontrol altına alındı.

Amanos Dağları'nda yangın çıktı

Yangına helikopterler ile 10 arazöz, 2 su tankı, 2 itfaiye aracı, iş makinesi ve 70 personel müdahale etti. Yaklaşık 15 dekar alanının zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...