Altının düşüşü, gümüşü de vurdu

/ Kaynak: İHA
Altının düşüşü, gümüşü de vurdu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kayseri'de 16 yıldır gümüş satıcılığı yapan Ali Özmazı, altın satışlarının düşmesinin, gümüş satışlarını da olumsuz etkilediği söyledi.

Kayseri'de 16 yıldır gümüş satıcılığı yapan Ali Özmazı, altın satışlarının düşmesinin, gümüş satışlarını da olumsuz etkilediği söyledi. Birkaç yıldır altın fiyatlarındaki artışa bağlı olarak, insanların gümüşe yöneldiğini belirten Özmazı, son günlerde altının düşmesine bağlı olarak gümüşte de düşüş yaşandığını dile getirdi. Ali Özmazı, "Gümüş satışlarında da altınla beraber bir duraklama oldu. Birkaç yıl önce altın başta tavan yaptıktan sonra gümüşe yönelme olmuştu ama zaman geçtikçe altın fiyatları geriledi ve gümüş satışları da eski haline döndü. Altını seven müşteri altına, gümüşü seven müşteri gümüşe yöneldi ama son zamanlarda altındaki düşüşten dolayı gümüşte de düşüş oldu" dedi.
GÜMÜŞLE ALTIN DOĞRU ORANTILI
Gümüş fiyatlarının, altının dünya piyasasındaki seyrine bağlı olarak değiştiğini söyleyen Özmazı, "Altının 1 gramı 80 TL, gümüşün 1 gramı 3-4 TL arasında değişiyor. Dünya piyasasında altının onsu yüzde 10 düşüyorsa gümüşte de belirli bir ons aralığında düşüş oluyor" diye konuştu. Vatandaşların gümüşü hediyelik olarak tercih ettiğini belirten Özmazı, "Gümüş daha çok hediyelik olarak tercih ediliyor. Altın uçuk fiyatlarda olunca, altına benzeyen modeller gümüşte de var. Bu yüzden kolyeye, erkek yüzüklerine ve bilekliklere talep oluyor. Kişiden kişiye değişiyor tabi, bütçeye göre alınıyor" ifadelerini kullandı. Özmazı, gümüş fiyatlarının bayan yüzüklerinde 20 TL-100 TL arası, kolye ve bileklikler de ise 30 TL olduğunu söyledi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...