Altın dibi gördü mü, almalı mı satmalı mı

- Güncelleme:
Altın dibi gördü mü, almalı mı satmalı mı

GÜNDEM Haberleri

Çalkantılı ikinci çeyreğinden ardından altın Temmuz'da 1200 ile 1300 dolar arasında seyrediyor. Altın dibi gördü mü yoksa daha da düşecek mi

Çalkantılı ikinci çeyreğinden ardından altın Temmuz´da 1220-1250 dolar arasında seyrediyor. Altın dibi gördü mü yoksa daha fazla zayıflık olacak mı? Uzmanlara göre mevcut seviyelerde aşağı yönlü hareket daha az olacak ancak yine de düşüş ihtimali inkar edilemez. CEF Holdings CEO´su ve başkanı Warren Gilman, "En kötüsü geride kaldı. 1900 dolardan 1250 dolara düşüş yüzde 34´lik bir düşüş, buradan bir yüzde 34 daha düşüş görmüyorum. Bununla birlikte dibin görüldüğünü düşünmüyorum." dedi. ANZ Banking Group emtia analisti Victor Thianpiriya da altının daha dibi görmediği görüşünde. CNBC´ye konuşan Thianpiriya, "ETF satışlarının sona ermesi gerek. Mevcut satış hızını absorbe edecek seviyede talep yok." dedi.
Thianpiriya gelecek üç ay içinde altının 1150 dolara inmesini beklediğin söyledi ve altında son günlerde yaşan yükselişin 1200 dolar geçilmedikçe rahatlama rallisi olacağını belirtti.
Kinsal Trading başkanı Tom Essaye, Hindistan hükümetinin rupide düşü önleme adımlarının ülkenin altın talebini artırabileceğine inanıyor. Hindistan dünyanın en büyük altın tüketicisi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...