'Alparslan Arslan'ın dilekçeleri kayboldu' iddiası

/ Kaynak: İHA
'Alparslan Arslan'ın dilekçeleri kayboldu' iddiası

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Danıştay saldırısının faili ve Ergenekon sanığı Alparslan Arslan'ın avukatı, müvekkilinin tahliye taleplerini içeren dilekçelerin kaybolduğunu öne sürdü.

Ergenekon davasında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 90 yıl hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan'ın avukatı Oğuz Kayıran, İstanbul Adalet Sarayı'ndan, Yargıtay Ceza Dairesi'ne gönderilmek üzere verdikleri tahliye talepli dilekçelerin bulunamadığını kaydetti.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan avukat Kayıran, müvekkilinin tahliyesi için hem İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne hem de Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne dilekçeler verdiğini hatırlattı. Tahliye taleplerinin akıbetini merak ettiklerini kaydeden Kayıran, dilekçelerinin nerede olduğunun bilinmediğini söyledi. Kayıran, "Müvekkilim Alparslan Arslan 21 Mayıs 2006 tarihinden beri tutuklu. Daha önce de tahliye taleplerinde bulunduk ve reddedildi. Son dönemde ilk tahliye başvurusunu 10 Mart'ta yaptık. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne ayrı ayrı başvuruda bulunduk. Bu başvuru dilekçemiz 10-15 gün sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ni aramamıza rağmen ulaşmamıştı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi de talebimiz hakkında olumlu ya da olumsuz herhangi bir karar vermemişti" diye konuştu.

"DİLEKÇELERİMİZ YARGITAY'A ULAŞMAMIŞ"

Yargıtay ile görüştüklerinde dilekçelerinin oraya ulaşmadığını öğrenen avukat Kayıran, "Gelirse bu tür suçlara bakan 16. Ceza Dairesi'ne göndereceklerini söylediler. Fakat bir türlü dilekçemiz ulaşmadı. Bunun üzerine 25 Mart'ta tekrar Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne tahliye dilekçemizi gönderdik. 8 Nisan'da bizzat Yargıtay'a giderek bu dilekçelerimizin akıbetini sorduk. Dilekçelerimizin ulaşmadığını gördük" ifadelerini kullandı.

"DİLEKÇELER BUHARLAŞIP UÇTU MU?"

"Yapmış olduğumuz bu tahliye dilekçeleri ne oldu?" diyen avukat Kayıran, "Yerel mahkemesine soruyoruz 'gönderdik' diyorlar. 9. ve 16. Ceza Dairesi'ne soruyoruz 'gelmedi' diyorlar. UYAP sistemiyle mutlaka ulaşması gerekir. Yani dilekçelerin bir nevi buharlaşıp uçmuş olmasıyla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Yargının içinde bir kara delik mi var? Dilekçeleri çekiyor, kara deliğin güneş sistemlerini çekmesi gibi böyle çekip yutan bir özelliği mi var?" diye konuştu.

Avukat Kayıran, ilgili aşamalar tamamlandıktan sonra netice alamamaları halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu tek sanık olan Arslan, halen Maltepe Cezaevi'nde kalıyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...