Almanya, Türk büyükelçiyi çağırmıştı! Türkiye'den karşılık geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Almanya, Türk büyükelçiyi çağırmıştı! Türkiye'den karşılık geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Almanya, Osman Kavala'nın hapis cezası almasından rahatsız oldu ve Türk Büyükelçiyi, Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Türkiye'nin cevabı ise gecikmedi. Alman Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığına çağrılıp kınandı.

Gezi Davası'nda yargılanan Osman Kavala’ya 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu karar sonrası Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Türkiye'nin buna cevabı ise gecikmedi. 

Ankara’daki Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı tarafından Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.  Schulz’a, Berlin Büyükelçisi Şen'in Türkiye'deki bir davayla ilgili olarak diplomatik teamüllere aykırı bir şekilde Dışişleri Bakanlığına çağrılması soruldu. Söz konusu davanın ön plana çıkartılarak siyasileştirilmesi kınandı.

"BAĞIMSIZ YARGIMIZIN KARARINI HİÇBİR ÜLKE SORGULAYAMAZ"

Büyükelçi Schulz’a, bağımsız Türk yargısının vermiş olduğu mahkumiyet kararının hiçbir kurum, makam ve ülke tarafından sorgulanamayacağı aktarıldı. Türkiye'nin, anayasasının ve uluslararası yükümlülüklerinin bilincinde olan bir hukuk devleti olduğu, Türk yargısına ve siyasetine yönelik müdahale girişimlerinin reddedildiği belirtildi. Ayrıca, Viyana Sözleşmesi'nin içişlerine müdahale etmeme ilkesi hatırlatıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...