Alman istihbaratı Hakan Fidan'dan rahatsızmış!

Alman istihbaratı Hakan Fidan'dan rahatsızmış!

GÜNDEM Haberleri

Almanya'nın Türkiye'yi gizlice dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından bu defa da Alman istihbarat çevrelerinin Fidan'dan rahatsız oldukları ileri sürüldü.

Almanya'nın Türkiye'yi gizlice dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından bu defa da Alman istihbarat çevrelerinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan rahatsız oldukları ileri sürüldü. Haftalık haber dergisi Focus'un önceki günkü sayısında, Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı kaynaklarının Hakan Fidan'ı "kendini beğenmiş bir şahıs" olarak tanımladığını ve MİT ile eskisi kadar rahat çalışamadıklarını yazdı. Aynı haberde Almanya'nın eski başbakanlarından Helmut Schmidt'in 1976 yılında Türkiye'nin dinlenmesi ve takibatların gerçekleştirilmesi için özel bir ekip kurdurduğu ve söz konusu ekibin o tarihten bu yana Türkiye'yi sürekli dinlediği belirtildi.

Almanya'nın 38 yıldır Türkiye'yi dinlediğine dair haberler üzerine Merkel sessiz kalmış, siyasetçiler ise dinleme skandalını tek sesle savunmuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...