Alkolmetreyi üflemeyen sarhoş CHP'li kendisini arabaya kilitledi

Alkolmetreyi üflemeyen sarhoş CHP'li kendisini arabaya kilitledi

GÜNDEM Haberleri

Başkent'te alkolmetre uygulaması yapan polislerden kaçmak isteyen CHP Parti Meclis Üyesi kendisini araca kilitleyerek alkolmetreyi üflemeyi reddetti.

Başkent'te alkolmetre ile uygulama yapan trafik polislerinden kaçmak isteyen Cumhuriyet Halk Parti(CHP)'li bir kişi kendisini araca kilitleyerek alkolmetreyi üflemeyi reddetti. Polislerin tüm ikna çabalarına rağmen araçtan inmeyen CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, olay yerine CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin'i çağırdı. Yaşar, ceza yemekten ve ehliyetine el konulmaktan kurtulamadı. Kennedy Caddesi'nde akşam saatlerinde toplanan bir grup Gezi Park'ı olaylarını protesto etti. Bu sırada cadde üzerinde trafik polisleri de uygulama yapıp alkolmetre ile alkol ölçümü yaptı. Uygulamaya 06 HY 072 plakalı bir araç da girdi. Araç içinde bulunan CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, alkolmetreyi üflemeyi reddederek kendisini araca kilitledi. Polis ekiplerinin uzun ikna çalışmaları da sonuç vermedi. Yaşar, polislere kendisinin milletvekili akrabası olduğunu ve milletvekilinin geldikten sonra araçtan ineceğini söyledi. Bunun üzerine yaklaşık bir buçuk saat milletvekilinin gelmesi beklendi. CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin olay yerine gelerek Yaşar'ı ikna etmeye çalıştı. Vekil Çetin'in uzun ikna çabaları sonuç verdi ve Yaşar araçtan indi. Ancak Yaşar yine de alkolmetreyi üflemedi. Kendisinin alkollü olmadığını, sadece eylemi izlemek için geldiğini savunan Yaşar; "Gençleri desteklemek suçsa diktatörün de sonu gelecek" diye bağırdı.
Tüm çabalarına rağmen CHP Parti Meclis Üyesi Yaşar ceza almaktan kurtulamadı. Yaşar'a alkolmetreye üflemediği için ve aracının muayenesi olmadığı için 2.070 lira para cezası ile ehliyetine iki yıl süreyle el konuldu. Araç, CHP Milletvekili Çetin'e teslim edildi. Yapılan işlemlerin ardından Milletvekili Çetin, Yaşar'ı da alarak araçla olay yerinden uzaklaştı.
KENNEDY VE DİKMEN CADDESİ'NDEKİ EYLEMLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ
Öte yandan Kennedy ve Dikmen Caddesi'nde Gezi Park'ı olaylarını protesto etmek için toplanan gruplar yolu trafiğe kapatınca polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı. Dikmen Caddesi üzerine göstericiler yola barikat kurup ateşe verdi. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı(TOMA) barikatı temizleyerek yolu tekrar trafiğe açtı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...