Alın size öz yönetim

Düzenleyen:
Alın size öz yönetim

GÜNDEM Haberleri

Çukur siyaseti yaparak şehirleri köstebek yuvasına çeviren belediyelere tek tek kayyum atanıyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı dün dört belediyeye daha kayyum atadı.

Doğu ve Güneydoğu’da DBP’li belediyeler öz yönetim adı altında milletten aldıkları oyları göz ardı edip hendek ve çukurlar kurarak tüm şehirleri talan etti. Hainler belediyenin araçları kullanarak merkezi yerlere bomba döşedi. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla teröristler şehirlerden temizlendi. Ardından bu defa teröre destek veren belediye başkanlarına geldi. O dönemde bulunan çoğu başkan görevinden alındı. O belediye başkanlarının yerine ise o bölgede görev yapan Vali, Kaymakam veyahut Vali yardımcıları atandı. İçişleri Bakanlığı 2 ay önce PKK-KCK ve FETÖ terör örgütlerine yardım ve destek vermekten dolayı haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 24 belediye başkanı yerine yeni isimleri tayin etti. O tarihten sonra birkaç bölgede daha yeni görevlendirmeler yapıldı. Son alarak İçişleri Bakanlığı dün, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile tutuklanan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan’ın görevlerinden uzaklaştırıldığını, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın’ın da Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya da dün sabah gözaltına alındı. Kaya’nın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini açıkladı. Van Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında polisler erken saatlerde Büyükşehir Belediye Binasına gelen polis ekipleri binaya girdi. Bu arada Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediye başkanı Bekir Kaya da İpekyolu ilçesindeki evine giden ekipler tarafından alınarak belediyeye götürüldü. Burada bir süre tutulan Bekir Kaya gözaltına alındı. Tunceli’de ise yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye çıkartılan Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul ile HDP ve DBP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 12 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İçişleri Bakanlığı, Tunceli Belediye Başkan Vekilliği’ne, Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner’in atandığını duyurdu.

Alın size öz yönetim

Ağrı, Bitlis, Iğdır kaldı

DBP, 2014 seçimlerinde 8 il ve 2 Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandı. Mardin’de ise seçime bağımsız aday olarak giren Ahmet Türk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Bu belediyelerden, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır, Van, Mardin ve Tunceli’ye kayyum atandı. Demokratik Bölgeler Partisinden (DBP) yapılan açıklamada, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden kazanılan 102 belediye ve daha sonra DBP’ye geçen 4 belediye ile sayısı 106’ya çıkan DBP’li belediyeden şimdiye kadar başkanları yürütülen PKK/KCK soruşturmaları kapsamında tutuklanan ya da görevden alınan 33’üne kayyum atandı. Şu anda sadece Bitlis, Iğdır ve Ağrı’da DBP/HDP’li başkanlar koltukta. 

İŞTE KAYYUMLAR

Batman-Ertuğ Şevket Aksoy 
Hakkâri- Cüneyt Epçim 
Ağrı-Diyadin- Mekân Çeviren 
Batman-Beşiri- Mustafa Maslak 
Batman-Gercüş- Ünal Koç 
Diyarbakır- Cumali Atilla
Diyarbakır- Silvan- Murat Kütük 
Diyarbakır-Sur- Bilal Özkan 
Diyarbakır-Hani- Yusuf Turhan 
Erzurum-Hınıs-Bülent Ay 
Iğdır-Tuzluca- İbrahim Civalek 
Mardin- Mustafa Yaman 
Mardin-Dargeçit- Mehmet Y. Yeşiltaş 
Mardin-Derik-Ali İkram Tuna
Mardin- Mazıdağı-Halit Benek 
Mardin- Nusaybin-Ergün Baysal 
Muş-Bulanık- Ömer Şahin 
Siirt -Eruh- Murtaza Dayanç 
Şanlıurfa-Suruç-Tarık Açıkgöz 
Şırnak-Cizre- Ahmet Adanur
Şırnak-Silopi- Savaş Konak 
Van- İbrahim Taşyapan
Van-Edremit- İbrahim Özkan 
Van-Erciş- Mehmet Ş. Yaşar 
Van-İpekyolu- Önder Can 
Van-Özalp- Serdar Karal 
Tunceli- Olgun Öner 
Siirt- Ceyhun D. Taşkın
Muş- Varto -Mehmet N. Çetin 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...