Ali Ağaoğlu serbest bırakılmadı, adliyede arbede çıktı

Ali Ağaoğlu serbest bırakılmadı, adliyede arbede çıktı

GÜNDEM Haberleri

Gündemdeki operasyonda gözaltı sayısının 52 değil, 89 olduğu öğrenildi. Ali Ağaoğlu'nun serbest kaldığı iddialarının ardından adliye önünde arbede yaşandı.

İstanbul merkezli operasyon da gözaltına alınan 66 kişi, adliyeye sevk edildi. İşadamı Ali Ağoğlu'nun serbest bırakıldığı iddialarının ardından adliye önünde güvenlik görevlileri ile Ağaoğlu'nun yakınları arasında arbede yaşandı. Aliağaoğlu'nun avukatı ise henüz karar verilmediğini söyledi. Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen operasyonla ilgili süreç devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısının 52 değil, 89 olduğu öğrenildi. Aralarında işadamı Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve üç bakanın oğlunun da bulunduğu 66 kişinin emniyetteki sorgusu sabah saatlerinde tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
ADLİYE ÖNÜNDE ARBEDE
Öğle saatlerinde işadamı Ali Ağaoğlu'nun serbest bırakıldığı yönünde haberler geldi. Bu haberin ardından adliye önünde toplanan Ali Ağaoğlu'nun yakınları ile özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından kısa süreli arbede yaşandı. Gazetecilere de tepki gösteren gruptakiler, bir süre bekledikten sonra dağıldı.Ali Ağaoğlu'nun avukatı Adnan Uğur Kılıç, serbest bırakılma haberini doğrulamadı. Kılıç, ""Ali Bey savcılıkta ifadesini verdi. Bekliyoruz. Süreç devam ediyor" dedi. Operasyonda gözaltına alınanlara "ihale yolsuzluğu", "kara para aklama", "rüşvet", "altın kaçakçılığı", "arazilerin kanuna aykırı imara açılması", "kaynağı belirsiz paralar", "yabancılara yasadışı yollarla Türk vatandaşlığı verilmesi" gibi suçlamalar yöneltildiği bildirildi. Bu arada, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında ilk tutuklama kararları da dün gece çıktı. nbsp;Gözaltında tutuldukları emniyetten adliyeye getirilen 10 kişi, savcılar tarafından sorgulandı. Daha sonra mahkemeye sevk edilen bu kişilerden 8'i tutuklanırken, 2'si serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...