'Alevi provokasyonu FETÖ’nün kirli işi'

Düzenleyen:
'Alevi provokasyonu FETÖ’nün kirli işi'

GÜNDEM Haberleri

Özdemir: İhanet şebekesine bağlı polisler, Alevi ailelerin evlerini işaretledi. 9 Alevi çocuğunun Gezi olaylarında öldürülmesi de bununla bağlantılı...

İsmail Sonsuz ANKARA

Türkmen Alevi-Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, bazı illerde Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesinin arkasında FETÖ’nün olduğunu söyledi. Özdemir, “Bu yapı o zaman emniyetin içinde çok güçlüydü, kendileri çaldılar kendileri oynadılar. Alevi yurttaşları huzursuz ettiler” dedi. Gezi olayları sırasında Alevilerin FETÖ tarafından kışkırtılmak istendiğine dikkat çeken Özdemir, “Gezi olaylarında özellikle 9 tane Alevi çocuğunun öldürülmesi büyük bir soru işareti” diye konuştu. FETÖ’nün, Alevi vatandaşları kullanmaya çalıştığına dikkat çeken Özdemir özetle şunları söyledi:

“Örgütün, Alevilerin içine girme amacı huzursuzluk çıkarmaktı. Adıyaman’da, İzmir’de ve farklı illerde Alevi yurttaşların kapılarına işaret konuldu, ama bir türlü sonuç alınamadı. Alevi yurttaşları devletimize karşı düşman gösterdiler. Son günlerde FETÖ’nün birtakım Alevi köylerine gidip, cem evlerini ziyaret ederek Alevi yurttaşları, tekrardan bir ayaklanma olacakmış gibi provoke ettiklerini duyuyorum. ‘İki ay içerisinde Türkiye’de bir şey olacak’ diyerek sosyal medyayı kullanıyorlar. FETÖ’nün Aleviler içinde uyuyan hücreleri var. Bu yapının kurduğu 13 sözde dernek, KHK ile kapatıldı, ancak Türkiye genelinde sayılarının 20 olduğunu tespit ettiğimiz Alevi kuruluşu hâlen FETÖ ile içli dışlı. Bunlardan üçü Ankara’da. Kapatılan derneklerin dışında FETÖ’nün kurduğu diğer sözde Alevi kuruluşların da incelenmesini istiyoruz. Bunlar Alevilikle ilgili hiçbir şey yapmıyor. Bir radyo kanalı kurdular. Alevileri ücretsiz olarak gezilere götürüyorlar. Bu bütçeyi nereden buluyorlar? Nasıl PKK bölücü bir örgütse FETÖ de bir terörist yapılanmadır. Bu yapılanma Almanya, ABD, Fransa, Belçika ve Hollanda’da içinde Alevi olmayan sahte Alevi kuruluşları, vakıfları kurdu. Avrupa’da Alevi yurttaşları kullanarak Türkiye’ye karşı propaganda yapmayı amaçlıyorlar. Hiçbir Alevi yurttaş, FETÖ yapılanmasına inanmaz. Bizim kitabımız Kur’an, peygamberimiz Muhammed ‘aleyhisselam’dır. Gezi olayları sırasında Alevi vatandaşlar FETÖ tarafından kışkırtılmak istendi. FETÖ, özellikle kimsesiz ve fakir Alevi çocukları, Alevi kuruluşları çatısı altında ‘okuma evleri’ diye adını koydukları evlerde devlete karşı kin ve nefretle dolu, kendi yapılanmalarına biat eden birer terörist hâline getiriyor.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...