Albayrak #Turkbahari'na konuk oldu

/ Kaynak: OZEL
Albayrak #Turkbahari'na konuk oldu

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Sosyal medyanın yükselen trendlerinden biri haline gelen "Twitter Röportajları" ile Türkiye ve dünya meseleleri masaya yatırılıyor. #Turkbahari'nin konuğu olan Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, grup üyelerinden gelen soruları cevaplandırdı.

Sosyal medyanın yeni trendi haline gelen twitter röportajlarında, Türkiye ve dünya gündemine dair önemli konular, onbinlerce kişinin huzurunda tartışılıyor. Twitter'da hatırı sayılır ağırlığı olan gruplar, önem verdikleri konularda, tanınmış isimlere, gazeteci, aydın ve politikacılara, üyelerinden gelen soruları yöneltiyor. Türk twitter grupları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan #Türkbaharı, nbsp; Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ı ağırladı. nbsp;

İşte Suriye ağırlıklı twitter röportajı

Türkbaharı: Öncelikle davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.Dilerseniz twit-söyleşimize başlayalım.

N.Albayrak: Böyle bir teveccühe layık gördüğünüz için ben teşekkür ederim. Bendeniz hazırım, herkese iyi akşamlar diliyorum.

Türkbaharı: Sıcak gündem Suriye konusunda geldiğimiz son nokta nedir? Türkiye'nin Suriye politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

N.Albayrak:
Suriye'de gündem "Kuzey Suriye"ye sıkıştı. Dikkat ederseniz artık pek Esad'dan bahsetmiyoruz. Biraz kendi derdimize düştük gibi. Suriye politikamızı, isabetli buluyorum. Yani başından beri Esad'ı desteklemiş bir Türkiye'nin şu andaki halini düşünemiyorum. Ama kuzeydeki Kürt oluşumu konusunda ya hazırlıksız yakalandık veya oluşumun gerisinde kaldık gibi bir görüntü var.

Türkbaharı:
Suriye Irak ve İran'ın kuzeyinde Kürtlerin birleşip bir devlet kuracağından bahsediliyor.Böyle birşey sizce mümkün mü?

N.Albayrak:
Kısa vadede böyle bir birleşme beklemiyorum ama artık Iraklı ve Suriyeli Kürtler bunu arzu etmeseler bile birileri kurduracak!

Türkbaharı:
Sizce Suriye konusunda uluslararası kuruluşlar neden bu kadar sessiz kaldı?Libya'da kısa sürede müdahale gelmişti.

N.Albayrak:
Bir kısmı... Sanki Suriye ile Türkiye başbaşa bırakıldı. Çünkü çok iyi biliyorlar ki Türkiye'nin de görmezden gelme şansı yok.

Türkbaharı:
Siz Esad'ın yönetimi bırakacağını düşünüyor musunuz?Yoksa sonuna kadar direnir mi?

N.Albayrak:
Esad bırakma şansını kaybedeli çok oldu. Bundan sonraki sağlıklı bir geçiş olmaz. Belki can korkusu sebebiyle zoraki bir bırakma olabilir.

Türkbaharı:
Bir medya yöneticisi olarak Sn.Başbakan'ın medyadan bu kadar şikayetçi olmasını neye bağlıyorsunuz?

N.Albayrak:
Medyadan ben de çok şikayetçiyim! Hem de Başbakan'dan çok önce başlayan bir süreçte. Çünkü medyanın hataları hepimizi etkiliyor.Ama Başbakanın şikayetleri biraz farklı olabilir. Onu da "Biz canla-başla çalışıyoruz. Medya da bize destek olması gerekirken engel oluyor" şeklinde özetleyebiliriz. Başbakan'ın duygusal yönünün belirginliğinin de bu tepkide etkili olduğunu düşünüyorum.

Türkbaharı:
Türkiye basın özgürlüğü konusunda sizce ne durumda? Bu konudaki eleştiriler sizce ne kadar haklı?

N.Albayrak:
Çok karmaşık bir konu. Bir kere Türkiye'de basın özgürlüğünün tarifinde problem var. Medyanın büyük bölümü bunu "sorumsuzluk" olarak algılıyor ve kendisi nasıl davranırsa davransın müdahale edilmemesini istiyor. Nitekim, bazı uygulamaların, özgürlük konusunda bizden çok ileride olduğu ülkelede çok daha farklı (otokontrol veya sorumluluk) olduğunu görüyoruz.İşte bu davranış müdahaleye zemin hazırlıyor Yani basın önce kendisini kontrol edebilirse geriye sadece haklı eleştiriler kalır Ancak o zaman bu eleştirilete tahammül talep etmeye hakkı olur..

Türkbaharı:
Türkiye Gazetesi teknoloji konusunda atağa geçti. Teknoloji medya için sizce ne kadar önemli mi?
N.Albayrak: Dijital teknoloji hep gazeteler için tehdit olarak algılandı. Bu süreç böyle ilerleyecekse bu "tehdit"i "fırsat"a çevirebilirsek Gazetelerin olumsuz etkilenmesini önleyebiliriz diye düşündük ve başkalarının "hibrit gazete" adını verdiği oluşum doğdu. Şayet "aranan" bir içerik üretebilirsek, onu da teknolojinin verdiği imkanları kullanarak sunabilirsek internet gazeteler için tehlike olmaktan çıkar "imkan" haline dönüşür diye düşünüyoruz, onu yapmaya çalışıyoruz. daha

SÜRPRİZLERİMİZ VAR.


Türkbaharı:
Türkiye sizce genç nüfusu,büyüyen ekonomisi ve bölgede parlayan yıldızıyla lider bölgesel bir güç olabilir mi?

N.Albayrak:
Oldu bile... Zaten az önce bahsettiğimiz oluşumları özellikle bu açıdan değerlendirmek gerekir. Ben Suriye meselesinin, son dönemde doğuda da hayat olduğunu farkeden Türkiye'nin Ortadoğu ve Arap dünyasına ilerlede önünün kesilmesi için kullanıldığını düşünüyorum. Bizim tek eksiğimiz "milli şuur". Kesinlikle bir siyasi görüşten bahsetmiyorum.Tam tersi, ortak meselelerimiz; geleceğimiz konusunda tek yürek olmaktan bahsediyorum. İşte bu noktada medya ve siyasiler başta olmak üzere toplum durumunu gözden geçirmeli ve işte bu hedefler için iktidarı sorgulamalıdır.

Türkbaharı:
Son olarak #Türkbahari platformu hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

N.Albayrak: Az önceki genel cevabı "özel"leştirmemiz kafi. Yani küçük engellere takılmayıp, Türkiyenin; çocuklarımızın geleceğini hedefler, bunun için projeler üretirseniz en çok ihtiyaç duyduğumuz kurumlardan biri olursunuz. Bu hedefler çerçevesinde iktidarı da icraatları da takip eder, gerektiğinde sorgulayabilirseniz ileride şükranla anılırsınız..

Türkbaharı: Sorularımızı yanıtladığınız için teşekkür ederiz.

N.Albayrak: Ben teşekkür ederim. 140 karakter baskısı altında sürç-ü lisan etmişsek affola.

Türkbaharı:
Türkiye'nin her kolda sizin gibi değerli yöneticelere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.İçten samimi cevaplarınız için teşekkürler

N.Albayrak: Mesele samimiyetimizi eylemlerimize yansıtabilmekte. Türkiye'yi tümüyle seviyoruz, hep birlikte gelişelim istiyoruz.

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...