Alaattin Çakıcı başka cezaevine naklini istiyor

/ Kaynak: CHA
Alaattin Çakıcı başka cezaevine naklini istiyor

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Alaattin Çakıcı, hastalıklarını gerekçe göstererek başka bir cezaevine nakledilmek istiyor.

İzmir Buca F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı'ya silahlı saldırı düzenlenmesini azmettirdiği iddiasıyla Adana'ya nakledilen suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, hastalıklarını gerekçe göstererek başka bir cezaevine nakledilmek istiyor. nbsp;28 Mayıs 2013'de, Adana F Tipi Cezaevi'ne nakledilen suç örgütü lideri 60 yaşındaki Alaattin Çakıcı, zaman zaman böbrek ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle gittiği hastanelerde tedavi oldu. Adana'nın nemli havası, koku ve toz nedeniyle hastalığının tedavisinin mümkün olmadığını ileri süren Çakıcı, Sarıçam Kürkçüler Aile Sağlığı Merkezi ve TOKİ Numune Hastanesi'nin verdiği raporlarıyla birlikte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne naklini talep etti.
NAKLİ UYGUN GÖRÜLMEKTEDİR
Sarıçam Kürkçüler Aile Sağlığı Merkezi, TOKİ Numune Hastanesi'nin verdiği raporlar çerçevesinde Çakıcı'nın naklinin uygun olduğu belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi: nbsp;"Alaattin Çıkıcı'nın mevcut rahatsızlıkları sık sık takip, kontrol ve tedavi gerektirdiği, ilgili sağlık kuruluşlarının cezaevi dışında ve uzak mesafede olması gibi bu olumsuz durumlar nedeniyle, adı geçenin rahatsızlıklarından dolayı doğabilecek hayati tehlike ve gelişebilecek güvenlik zafiyetleri ile ilgili raporda belirtilen nem, kokular ve toz ile şikayetlerini artıran orta derece KOAH nedeniyle optimal tedavi gördüğü, şikayetlerini arttıran nemli, kimyasal kokulu ve tozlu ortamlardan kaçınması gerektiği de belirtilmekte olduğundan Adana'nın hava şartları ve nem oranları da dikkate alındığında hekimliğimizce adı geçen Alaattin Çakıcı'nın bünyesinde her türlü donanıma sahip sağlık kuruluşlarını içeren bir cezaevine nakli uygun görülmektedir.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...