Aksungur’a baz istasyonu özelliği

Aksungur’a baz  istasyonu özelliği

GÜNDEM Haberleri

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından “orta irtifa uzun havada kalış (MALE+)” sınıfı olarak geliştirilen Aksungur insansız hava aracı (İHA) platformuna ilk defa sivil baz istasyonu entegre edildi.

TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin çift motorlu ilk İHA’sı olan Aksungur’a yeni kabiliyet kazandırıldı. 750 kilogram faydalı yük taşıma ka-pasitesi bulunan platforma entegre edilen sivil baz istasyonu üzerinden ilk kez kesintisiz cep telefonu görüşmesi yapıldı. Turkcell tarafından sağlanan mobil data desteğiyle gerçekleşen ve ilk testleri başarıyla tamamlanan bu kabiliyet sayesinde Aksungur, yangın, deprem gibi afet durumlarında istihbarat, gözetleme, keşif faaliyetlerinin yanı sıra baz istasyonu olarak da görev yapabilecek. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil “Aksungur’umuza entegre edilen baz istasyonu ile uçtan uca iletişime yeni bir boyut kazandırdık. Afet durumlarında mobil iletişimin kesintisiz devam etmesine imkân sağlayacak bu kabiliyetle ihtiyaç duyulması hâlinde Aksungur mobil baz istasyonu olarak havadan destek sağlayabilecek” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...