Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan 4 öğrencinin yaşamına son vermesi üzerine açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü, gerekli incelemelerin yapıldığını ve çalışmaların devam ettiklerini bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunlar denildi: “Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

Akdeniz Üniversitesi ve KYK'dan öğrenci intiharlarına ilişkin açıklama

KYK'DAN AÇIKLAMA

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), Antalya'da 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı içinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakasıyla ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirtti. KYK'dan, Antalya'da meydana gelen olaylarla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Antalya'da genel müdürlüğümüze bağlı yurtlarda 2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakasıyla ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her üç olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir.

Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir. Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin, başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve yurtta kaldıkları öne sürülen 3 öğrenci, yurdun penceresinden atlayarak hayatına son verdi. Yine aynı üniversiteden ve yurtta kalan bir diğer öğrenci ise ailesinin evine gittiğinde intihar etti. Bunun üzerine açıklama yapan üniversite, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı.

Twitter’da gündem olan konunun ardından, intihar eden öğrencilerden Halil Gülcan’ın abisi olduğunu iddia eden bir kullanıcı, paylaşım yaparak 11 Mayıs’ta hayatını kaybeden kardeşinin ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Olayı sabah 05.30 sıralarında, Halil’in arkadaşlarından öğrendiğini ve olayın ise gece saat 01.47’de yaşandığını öne süren acılı abi, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...