Akdağ: Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem başlıyor

Düzenleyen:
Akdağ: Bağımlılıkla mücadelede yeni dönem başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ "Uyuşturucu, alkol ve internet bağımlılığı ile mücadele için Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu oluşturuyoruz" dedi.Alman siyasetçilerin Türkiye ile ilgili açıklamalarına değinen ve rest çeken Akdağ, "AB için Türkiye önemli ve sağduyu galip geldikçe AB içerisindeki çatlak seslerin yatışacağına inanıyorum. Ne karar verirlerse versinler, biz yolumuza bakarız. Ekim gelecek ve göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı  Recep Akdağ katıldığı televizyon programında uyuşturucuyla mücadele için yapılan çalışmaları anlattı. Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemin başladığını dile getiren Akdağ, "Uyuşturucuyla mücadele yüksek kurulunu, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu şeklinde geliştireceğiz. Sigara mücadelesini internet ve Oyun bağımlılığı ile mücadeleyi de buna katacağız. Özellikle sigaranın alakası var bu meseleyle. Sigara da bir bağımlılık ve uyuşturucu kullananları yüzde 90'ından fazlası daha önce ya da o anda sigara içicilerdir" dedi.

AKŞENER'İN PARİTİSİ BİZDEN BİR TUĞLA BİLE ALAMAZ 

Meral Akşener'in kuracağı partiyle ilgili de konuşan Akdağ, "Oy açısından bir tek tuğla bile koparamazlar. Türkiye, böyle toplum mühendisliğiyle, tepeden inme birçok partinin kuruşlmasına tanık oldu. Bir kursunlar da görelim. Ballandıra ballandıra anlatıyorlar, er meydanına çıksınlar görelim bakalım neymiş. MHP’yi de önemli ölçüde etkileyeceğini düşünmüyroum, benzerlerinde gördük. Toplum mühendisliği ve arkasında bir takım güçlerin olduğu; dolaylı olarak bir FETÖ desteğinin olduğu bir parti. Bu tutmaz, milletin vicdanında bu partinin önemli bir oy oranına sahip olacağıını hiç düşünmüyorum" diye konuştu. 

ORTAK ADAY İDDİASI...

2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, başkan yardımcılıkları ve MHP’yle ortak aday yönündeki iddiaları da değerlendiren Akdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın iddiaları yalanlamasını hatırlattı ve şöyle dedi: "Cevabı MHP vermiş oldu. Biz hep diyalogdan bahsetmiyor muyuz, kavga edilmesin ve birlikte çalışılsın denmiyor mu? Bunu anayasa referandumunda gösterdik. Yarın Cumhurbaşkanı seçileceği zaman vatandaşlarımız bu gözle bakacaklar. Farklı bir sisteme giriyoruz. Bir taraftan Meclis grupları oluşacak, bir taraftan da yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı seçeceğiz.AK Parti’nin oyu zaten yüzde 50. Ortak aday çıkarıyoruz demeye gerek olmayabilir..."

CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ 

HDP-CHP yakınlığı dikkat çeken Akdağ, "CHP milletvekilinin İHA’larla ilgili söylemleri dikkat çekicidir. Bölgedeki Kürt kardeşlerimizin canına okumuş olan PKK, şimdi sırt üstü yere yatırılmış durumda. Bunun için sevinilmesi gerekir. Ne demek istiyor CHP’li milletvekili. Partiden ya da Sayın Kılıçdaroğlu’dan henüz bir açıklama gelmedi, bekliyorum" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE - AB İLİŞKİLERİ VE ALMANYA

Alman siyasetçilerden gelen açıklamalara tepki gösteren Akdağ, "Almanya’nın tutumunu seçimlerden sonra göreceğiz ve değerlendireceğiz. Almanya’nın tutumunun birliğin tutumu olmadığı belirtildi. Almanya kendini Avrupa’nın patronu olarak görüyor. Türkiye büyük bir ülke. Sadece AB’nin Türkiye’ye bakışıyla değerlendirilemez bu süreç. AB için Türkiye önemli ve sağduyu galip geldikçe AB içerisindeki çatlak seslerin yatışacağına inanıyorum. Ne karar verirlerse versinler, biz yolumuza bakarız. Ekim gelecek ve göreceğiz .Yaşlanan Avrupa açısından Türkiye olmazsa olmaz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ARAKAN'DA DÜNYANIN VİCDANI OLMAYA DEVAM EDECEK 

Arakanlı Müslümanlara Türkiye'nin desteğini de anlatan Recep Akdağ, "Türkiye, Arakan’da da dünyanın vicdanı olmaya devam ediyor. BM, güvenlik gerekçesiyle oradan çekildi ama Türkiye’nin hassasiyeti var. Arakan, Filistin, Yemen, Somali... Hey yerde böyle. Dünyanın güçlü ülkeleri gözlerini kapıyorlar. Müslümanlara yapılanlar dayanılmaz hale geldi. Dünyanın vicdanı olmaya devam edeceğiz. Sayın Emine Erdoğan’ın orada olması önemli bir hadisedir. Yardım için her türlü riski alarak oraya ve bunlara devam edeceğiz. AFAD olarak biz de üzerimize ne düşerse yapacağız. Bangladeş bizden en isterse yapmaya hazırız, talep geldiği takdirde. Yapılacaklar, diplomatik görüşmelerle ortaya konacak" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...