Akdağ: Avrupa bu kararlarından utanç duyacak

Düzenleyen:
Akdağ: Avrupa bu kararlarından utanç duyacak

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Akdağ, "(AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararı) Avrupa bu kararlarından ileride tarih önünde utanç duyacaktır. Türkiye'de 20-30 sene önce yapılan yanlışları bugün 'medeniyim' diyen Avrupa yapıyor." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararına ilişkin, "Avrupa bu kararlarından ileride tarih önünde utanç duyacaktır. Türkiye'de 20-30 sene önce yapılan yanlışları bugün 'medeniyim' diyen Avrupa'nın yapıyor olması çok dikkat çekicidir. Avrupa bu yanlıştan yüzgeri edip, dönecektir. Buna da mecburdur." dedi. Pasinler ilçesindeki ziyaretlerinin ardından beraberindekilerle Horasan ilçesine geçen Akdağ, ilçe belediyesi önündeki alanda vatandaşlara hitap etti.

Akdağ, Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir dönemeçten geçeceğini belirterek, seçime giderken anamuhalefetin HDP ile iş birliği yaparak sandığın halkın önüne getirilmemesi için çok uğraştığını söyledi. Akdağ, şöyle konuştu:

"CHP, darbecileri alkışlayanlar siz değil misiniz, bu CHP'liler değil mi ? Bu CHP'liler, 28 Şubat'ta Müslümanları inim inim inletenlerin arkasında durdular. CHPliler ne zaman sıkıştılarsa, askeri çağırdılar. Onların Çevik Bir'i nerede ? Ne diyorlardı, 'Bin yıl devam edecek' diyorlardı. Bir vatan evladı geldi, 'muhtar bile olamaz' dedikleri vatan evladını millet Cumhurbaşkanı yaptı. Bu gün gözümüzün bebeği, mazlum milletlerin arkasında duran, nerede bir mazlum, mağdur varsa onun ihtiyaçlarını görmeye çalışan, onun derdini dert gören bir büyük lider, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı oldu. Onu bu millet yaptı."

"Almanya, Hollanda, gittiğiniz yol çıkmaz yol"
Horasan ilçesinden Almanya ve Hollanda'da yanlış yapan politikacılara seslenmek istediğini belirten Akdağ, "Gittiğiniz yol çıkmaz yol, gittiğiniz yol sizi bir duvara toslatacak yoldur. Bu millet sizin mani olmaya çalışmanızla fikrini değiştirmez. Bu millet çoktan kararını verdi. Boşuna uğraşıyorsunuz arkadaş." ifadelerini kullandı.

AB Adalet Divanı'nın başörtüsü kararı
Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanının başörtüsü kararına da değinen Akdağ, şunları kaydetti:

"Biz Avrupalıların yaptığı gibi bir daha o ırkçılık, gericilik meselelerine geri dönmeyeceğiz. Bizim nazarımızda bir insanın anasının Kürtçe, Türkçe, Arapça konuşması far ketmez. Çünkü biz insanı Allah'ın yarattığı en şerefli mahluk olarak biliyoruz. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Biz kimsenin yaşantısına karışmayız, kimseyi de karıştırmayız. Avrupa'da yakında başörtüsü ile ilgili bir karar aldılar. Avrupa bu kararlarından ileride tarih önünde utanç duyacaktır. Türkiye'de 20-30 sene önce yapılan yanlışları bugün 'medeniyim' diyen Avrupa'nın yapıyor olması çok dikkat çekicidir. Avrupa bu yanlıştan yüzgeri edip, dönecektir. Buna da mecburdur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...