Akar: Oldu bittiye izin vermeyiz

Düzenleyen:
Akar: Oldu bittiye izin vermeyiz

GÜNDEM Haberleri

Doğu Akdeniz ve Ege'deki Yunan tacizlerine tepki gösteren Bakan Akar "Hiçbir şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege'de 12 mil tartışmasıyla ilgili, "Türkiye'nin hak ve menfaatlerine aykırı karar alınırsa buna karşı gerekli tedbirleri alırız" dedi.
AA Editör Masası'nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Akar "Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkartma girişimine" ilişkin 8 Haziran 1995'te TBMM'de onaylanan kararı hatırlattı. Akar "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hak ve menfaatlerine aykırı bir karar alındığında buna karşı mutlaka gerekli tedbirleri alırız. Bütün bu iyi niyetimize rağmen herhangi bir şekilde anlaşmalara, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız açık ve net bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Aklıselimin hâkim olmasını diliyorum" diye konuştu.

YENİ BİR TACİZE İZİN VERMEYİZ
Doğu Akdeniz'deki arama çalışmalarına başlayan Barbaros Hayrettin Paşa gemisine Yunan savaş gemisinin tacizinin sorulması üzerine Millî Savunma Bakanı Akar, söz konusu araştırma gemisinin, uluslararası anlaşmalara, uluslararası hukuka tamamen uygun şekilde 16 Ekim'de bölgede sismik bir inceleme yapacağını, tamamen barışçıl amaçlarla orada bulunacağını bildirdiğini söyledi. Akar, 18 Ekim'de bölgeye varan geminin, Yunanistan'ın bir savaş gemisi tarafından taciz edildiğini belirterek, şöyle konuştu:
Buna karşı anında, zaten hazırlıklı olma nedeniyle, gerekli tedbirleri aldık. Şu anda bölgede bizim Barbaros Hayrettin Paşa gemimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Bizim bölgedeki savaş gemilerimiz gerekli korumayı sağlamaktadırlar. Herhangi bir şekilde yeni bir tacize, oradaki çalışmalarımıza herhangi bir müdahaleye müsaade etmeyeceğimizi de herkesin bilmesi lazım. Burada kaynakların adil bir şekilde paylaşılmasından yanayız. Bu konuda varılan anlaşmalar, bazı çalışmalar var, bunların gerçekleştirilmesini istiyoruz.
Akar, Barbaros Hayrettin Paşa gemisini taciz eden savaş gemisinin fotoğrafını göstererek "Bunun herhangi bir şekilde ikinci bir kez tekraren oradaki araştırma gemimizin tacizine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda gerekli hazırlıklarımız tamamdır. Buradaki gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gerekse KKTC'nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruyacağımızı herkesin bilmesini almasını istiyoruz." dedi.

YUNAN'DAN GERİ ADIM 
Bu arada, Türkiye'nin resti üzerine Yunanistan geri adıma attı. Başbakan Aleksis Çipras, bazı bölgelerde karasularının 12 mile çıkarılmasına ilişkin hazırlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini durdurarak, yasa tasarısı olarak meclise getirilmesine karar verdi Akar, Aleksis Çipras'ın bu adımını anlaşmaları ve uluslararası teamülleri hatırlatarak "Biz komşumuzun aklıselim çerçevesinde davranmasını bekliyoruz" şeklinde değerlendirdi.

Askerlikte yeni düzenleme yolda

Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akar "Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dâhil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz" dedi. Bedelli askerlik için şu ana kadar 672 bin 306 kişinin e-devlet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirdiğini bildiren Bakan Akar, "Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibarıyla 377 bin 410. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız" diye konuştu. 
Akar, Menbiç'teki terör örgütü PKK/YPG'nin faaliyetlerine izin vermeyeceklerini de kaydederek "Hiçbir şekilde Türkiye'nin güneyinde terör koridoruna asla ve kat’a müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...