AK Parti'ye oy vermeyen seçmenden net uyarı: Zamları durdurun, halka geri dönün

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti'ye oy vermeyen seçmenden net uyarı: Zamları durdurun, halka geri dönün

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

“Niye oy vermediniz?” sorusuna cevap arayan AK Parti yönetiminin karşısına iki önemli mesaj çıktı: “Zamlar belimizi büktü”, “Halktan koptunuz.”

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Yerel seçimlerden AK Parti’nin ikinci olarak çıkmasının nedenleri üzerinde geniş katılımlı bir anket çalışması yapıldı. Ankette, CHP ve diğer partilere giden oyların yanı sıra, sandığa gitmeyen seçmenlerin de nabzı tutuldu. AK Parti kaynakları, oy kaybında yüzde 50’nin üzerinde bir oranla ekonomi başlığı altında hayat pahalılığı, emekliler ve kira fiyatları gibi sebepler sıralandığını kaydetti. Ekonomiden sonraki en önemli gerekçe ise AK Parti’nin ‘halktan kopması’ gösterildi.

VATANDAŞ NE İSTİYOR?

Parti kurmayları “Seçim sonuçlarıyla ilgili veriler toplanmaya devam ediyor. Bir anlamda vatandaşın bizden beklentilerini net olarak ortaya çıkarmak istiyoruz. SETA bir çalışma yapıyor, teşkilatlardan ve milletvekillerinden gelen rapor ve öneriler de alınıyor. Vatandaş bizden ne bekliyor? Her yönüyle bakıyoruz. Bu tespitler partinin bundan sonraki yol haritasına etkili olacak. Yeni bir program, yeni bir hikâye ortaya çıkarılacak” değerlendirmesini yaptı.

YENİ BİR PARTİ YÖNETİMİ

AK Parti’nin seçmen tabanındaki oy kaymalarının henüz durmadığını, seçimden sonra küçük de olsa oy oranlarında gerilemenin devam ettiğini belirten AK Parti kaynakları, mevcut durumda CHP’nin birinci parti olma özelliğini sürdürdüğüne de dikkat çekti. AK Parti’de yapılan istişare toplantılarında değişim beklentilerine yönelik de görüşler dile getiriliyor. Parti kurmayları, kongre ile birlikte parti yönetiminin büyük bölümünün değişeceğini ve parti politikalarda dikkat çekici değişiklikler olabileceğini dile getiriyor.

POLİTİKA DA DEĞİŞMELİ

AK Parti’deki önemli isimlerin ortak görüşü “Kişilerin değişimi yeterli olmaz. Politikalar değişmezse, bir dahaki seçimde de benzer sonuçlarla karşılaşılır” şeklinde… AK Parti’deki istişare toplantılarında ve Strateji Kurulunun yaptığı toplantılarda katılımların büyük bölümü, yerel seçimlerde başka partilere giden oyların o partilerde kalıcı olmamasına yönelik yeni ve radikal adımların atılması yönünde görüşler dile getiriliyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
EMİN10 Mayıs 2024 11:33

Evet bi Akp'li olarak öz eleştiri yapıyorum.Zamlar dursun.hal yasası çok acil çıksın.Devletin marketi var ama zamlarda diğer marketler ile yarışıyor.Eskiden Sümerbank vardı Sirkecide herşeyin en kalitelisi,en ucuzu idi.Şimdi tarım kredi diğer marketler ile yarışıyor.

Fikret Türk 10 Mayıs 2024 10:37

Zamları durdurmak ama bunu markete para cezası vererek değil, o marketi eğer zincir market ise en az %20 şubesini kapatmak yönetimi ilkinde uyarmak takibinde ısrarcı olursa hapsetmek gibi müeyyide ile ve kök maaşı tedavülden kaldırıp geçinmek için asgari tutara çıkarmak mv ve memur a yapılanı yapmak parti de ise ayakları yerden kesileni değiştirmek işte o zaman düzelir

mesut10 Mayıs 2024 10:35

herşeyden önce yapılacak tek şey t.c vatandaşının başına gelen her bela ve musibetin sorumlusu edoğan ve hükümet algısını ortadan kaldırmak için vatandaşı bireysel olarak değil yasalar ile izole ve terbiye edin

Mgr10 Mayıs 2024 10:30

Daha bu günleri mumla arayacaksınız.is yapmayan denenmiş adamları başkan yaptılar.Zavallilar zam uyarısı yapıyorlarmış. İktidara gelsinler neler göreceksiniz neler

ALİ10 Mayıs 2024 09:44

ben ve ailem bir şanlıurfalı olarak yıllardır ak partiye oy verdik ancak iki dönemdir vermiyoruz vermeyeceğiz çünkü süriyelilerin yüzünden evli çocuğuma urfada kiralık ev bulamıyorum ne zamanki suriyeliler urfadan giderse düşünürüm.yeter artık sokağa çıkamıyoruz.

ssda10 Mayıs 2024 07:15

adil gelir dağılımı olmadığı ,dışa bağımlılık olduğu sürece trilyon zam yapsan bir işe yaramaz ,çakalların eline geçer para

Ayhan 10 Mayıs 2024 06:35

Denetim her alanda sıfır, partililer lüks ve şatafatlı zenginlikleri çok fazla

Sonraki Haber Yükleniyor...