AK Parti'nin ilk gayrimüslim aday adayı Muğla'dan

/ Kaynak: İHA
AK Parti'nin ilk gayrimüslim aday adayı Muğla'dan

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti'den Milletvekili aday adayı olan Engin Duran, AK Parti'nin inanç ve özgürlüklere değer verdiğini söyledi.

Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'nin ilk gayrimüslim aday adayı Muğla'dan çıktı. Bodrum'da Uluslararası Bodrum Lütuf Pastörü 'Papaz yardımcısı' olarak görev yapan Engin Duran, AK Parti'nin inanç ve özgürlüklere en fazla değer veren parti olması nedeniyle tercih ettiğini açıkladı. nbsp;Türk vatandaşı olan Engin Duran, AK Parti'yi seçmesindeki nedenleri açıklarken, "Başbakanımızın gayrimüslimlere aday çıkarması konusunda çağrısı vardı. Bu çağrıyı birkaç defa yeniledi. Benim de aday olma konusunda düşüncem vardı ve bir karar verememiştim. Bu çağrı birkaç defa yinelenince aday adayı olmaya karar verdim. Aday adayı olmak için kendim başvuruda bulundum" dedi.
AK Parti'nin inançlara saygılı bir parti olduğunu anlatan Duran, şöyle konuştu: "AK Parti 12 yıldır iktidar ve iktidar olduğu süre içinde gayrimüslimlerin dinin inançlar ve özgürlükler açısından en rahat ettiği bir dönem. Ben AK Parti'ye ve hükümetimize inanıyorum. Ben bu özgürlüklere inanan birisi olarak Türkiye için çalışmaya hazırım. Avrupa Birliği olsun, ABD olsun her sene Türkiye hakkında çeşitli raporlar yazıyorlar. Maalesef çok acı ithamlarda bulunuyorlar. Ben o insanların hangi düşünceler ile bunu yaptıklarını bilen birisi olarak, eğer seçilirsem AK Parti'nin bir Hıristiyan milletvekili olarak bu insanlar ülkemize geldikleri zaman onları karşılamak ve yanlış bildiklerini onlara doğruları aktarmak istiyorum. Onlara 'Ben AK Parti'nin milletvekiliyim. Hükümetimiz hakkında sizin o doğru bildikleriniz öyle değildir' deme şansına sahibim." nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...