AK Partili vekilden heyecanlandıran asgari ücret açıklaması: Psikolojik sınırı geçer

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili vekilden heyecanlandıran asgari ücret açıklaması: Psikolojik sınırı geçer

GÜNDEM Haberleri

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zamlarına ilişkin çalışmalarda sona gelirinirken, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, heyecanlandıran bir açıklamada bulundu. Asgari ücrete ilişkin tahminin açıklayan Özkaya, “7700 ile 7900 lira arasında bir ücret belirlenebilir. Ancak Cumhurbaşkanımız 8000 psikolojik sınırını geçerek 8050 diyebilir” diye konuştu.

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'dan heyecanlandıran bir açıklama geldi.

PSİKOLOJİK SINIRI GEÇER

Özkaya, gündemdeki sıcaklığını koruyan  asgari ücret zammına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Benim tahminim 7700 ile 7900 lira arasında bir ücret belirlenebilir. Ancak Cumhurbaşkanımız 8000 psikolojik sınırını geçerek 8050 diyebilir. 8000 bini herkese soruyorum iyi rakam diyorlar. İş veren haricinde bu rakamdan herkes memnun. Esas mesele enflasyonu durdurmamız ve gıda artışlarını kontrol etmemiz. En temel meselemiz bu” diye konuştu.

GÖZLER YARINKİ TOPLANTIDA

Öte yandan asgari ücrette 3'üncü toplantı yarın. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın belirlenen rakam üzerinde uzlaşmaya varacağını belirterek, “Hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...