AK Partili Kapusuz, Hakan Fidan'a saldırının sebebini açıkladı

AK Partili Kapusuz, Hakan Fidan'a saldırının sebebini açıkladı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik karalama kampanyasının asıl amacı açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik karalama kampanyasının asıl amacının ise Türkiye'nin "bağımlı" olmayan istihbarat gücünü zayıflatmak olduğunu vurguladı. Kapusuz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik son günlerde yürütülen "karalama kampanyalarını ve asılsız haberleri kınadıklarını" belirterek, "Hakan Fidan, ülkesi ve milleti için çalışan ve yasaların verdiği yetki çerçevesinde görevini başarıyla yürüten önemli bir devlet görevlisidir" dedi.

Hakan Fidan'ın Türkiye'nin güçlü ve etkin bir istihbarat yapısının oluşması için büyük çaba harcadığına işaret eden Kapusuz, şunları kaydetti:

"Hakan Fidan'a yönelik bu karalama kampanyalarını yürütenlerin asıl amacı devletimizin 'Bağımlı' olmayan istihbarat gücünü zayıflatmaktır. Özellikle Çözüm Sürecinde Milli İstihbaratın icra ettiği kritik görev ve bu görevi yaparkenki başarısı bazı dış odakları rahatsız etmiştir. Çözüm Sürecine dış istihbarat örgütlerinin müdahil edilmemesi ve süreci istedikleri gibi yönlendirememeleri bu odakları harekete geçirmiştir. Bazı lobilerce Hakan Fidanın şahsına yönelik yapılan karalama kampanyaları uluslararası basın eliyle yürütülen bir 'psikolojik operasyondur.' Bazı çevrelerce yürütülen bu 'psikolojik operasyonların' hedefi açıktır. Hedef Türkiye'dir, hedef Recep Tayyip Erdoğan'dır, Hakan Fidan'dır. Herkes bilsin ki; bu ülke ve millet hem iktidarına hem de iftiralara maruz kalan Hakan Fidan'a sahip çıkmaktadır ve çıkmaya devam edecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...