AK Partili Halil Yıldız'a suikast düzenleyeceklerdi! Son anda engellendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Şanlıurfa'da geçen hafta yakalanan iki kişinin, AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız'a suikast düzenlemek için Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı. Kendilerine emri YPG'li teröristin verdiğini itiraf eden zanlılar ile işbirlikçileri tutuklandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta çok önemli bir operasyona imza attı. Ekipler, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren M.M.İ. ve M.M’yi gözaltına aldı. Sorguda, şahısların PKK/YPG ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. İkili, örgütün sözde Suriye'nin Ayn el Arab bölgesi sorumlularından ‘Hacı’ kod adlı teröristin kendilerine suikast emri verdiklerini söyledi. 

"AK PARTİLİ VEKİLİ ÖLDÜRECEKTİK"

Militanlar, öldürmek istedikleri kişinin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız olduğunu itiraf etti. Bunun için Türkiye'ye geldiklerini aktaran M.M.İ. ve M.M, Hacı'nın kendilerine R.B. adlı bir kişi aracılığıyla para yolladığını dile getirdi. Bunun üzerine R.B. de yakalandı.

"YPG'Lİ TERÖRİS KARDEŞİMİ KAÇIRDI"

R.B. ise ifadesinde "Kardeşim H.B, 'Serhildan' kod adlı YPG'li terörist tarafından Suriye'de kaçırıldı. Bu kişi, eğer vekil İbrahim Halil Yıldız'ın öldürülmesine yardım edersem kardeşimi bırakacağını belirtti. Benden keşif yapmamı talep etti" şeklinde konuştu. 

ZANLILAR TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen üç kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...