AK Partili Cevdet Yılmaz’dan Kerem Kınık açıklaması: İstifa etmezse Kızılay gereğini yapar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili Cevdet Yılmaz’dan Kerem Kınık açıklaması: İstifa etmezse Kızılay gereğini yapar

GÜNDEM Haberleri

Eski Kalkınma Bakanı Yılmaz, katıldığı canlı yayın programında depremin ilk günlerinde çadır satışıyla tepki çeken Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a çağrı yaptı. Kınık’a daha önce de AK Partili üst düzey isim 4 isim tepki göstermişti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından bazı derneklere çadır satışı nedeniyle eleştirilerin odağındaki Türk Kızılayı’nın Başkanı Kerem Kınık’a AK Parti içinden de tepkiler dinmiyor…

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayın programında Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı hem eleştirdi hem de çağrıda bulundu.

"GEREĞİ YAPILAMALI"

“Afet ortamında ben de bu satışı tasvip etmiyorum.” diyen Yılmaz, “Normal zamanda böyle ticari şeyler yapılabilir belki ama bu durumda bunun tasvip edilmediğini ben de düşünüyorum. Gereği yapılmalı.” İfadelerini kullandı.

"DERNEK GEREĞİNİ YAPAR"

Kınık’a seslenen Yılmaz, “Bir yönetici bu kadar tepki alıyorsa gereği yapılmalı diye düşünüyorum. Kendisi istifa etmezse dernek gereğini yapacaktır, bir değişimin olması gerektiğine ben de inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

DAHA ÖNCE 4 AK PARTİLİ İSİM TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Kınık’a söz konusu satış yüzünden AK Partili önemli isimlerden tepki gelmişti.

O isimler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan olmuştu.

DESTİCİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Kınık’a ayrıca Cumhur İttifakı bileşenlerinden BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici tepki göstermiş ve istifa çağrısında bulunmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Kaynak: Haber Global

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...