AK Parti'den Türk basınına yönelik saldırıya tepki: 'İsrail'in suçluluk duygusunu yansıtmaktadır'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti'den Türk basınına yönelik saldırıya tepki: 'İsrail'in suçluluk duygusunu yansıtmaktadır'

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail polisinin Türk basınına yönelik saldırısını kınadı. Çelik, "İsrail makamlarının basına yönelik öfkesi, kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıtmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kudüs'te Cuma namazı kılmak isteyenlere İsrail polisi yine kısıtlamalar getirdi. Namaz kılmak isteyenlere, saldıran İsrail güçleri bölgedeki gelişmeleri aktaran gazetecilere de sert müdahalede bulundu. Gerçekleri dünyanın görmesini engellemek isteyen İsrail polisi, Türk basın mensuplarının kamerasını kırdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail polisinin Türk basınına yönelik saldırısına tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İNSANLIK SUÇLARINI BELGELEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İsrail polisinin, Filistin’deki gelişmeleri dünyaya aktaran TRT Haber ekibine yönelik saldırganlığını şiddetle lanetliyoruz. Filistin’de yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna iletebilmek ve kirli dezenformasyonları bertaraf etmek üzere mücadele veren TRT ekibini ve tüm basın mensuplarımızı tebrik ediyoruz. İsrail makamlarının basına yönelik öfkesi, kendi eylemlerine dair bir suçluluk duygusunu yansıtmaktadır. İsrail’in insanlık suçlarını belgelendirmeye ve uluslararası platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

FAHRETTİN ALTUN, SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail polisinin Kudüs'te TRT Haber ekibine yönelik saldırısını kınadı.

Fahrettin Altun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail polisinin Kudüs'te TRT Haber ekibine saldırısını kınıyorum, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç kuşkusuz bu çirkin saldırı, İsrail'in basın özgürlüğü konusundaki siciline yeni bir utanç olarak eklenmiştir. Bebek, kadın, yaşlı, engelli, gazeteci demeden katliamlarına devam eden, basın mensuplarının görevini ifa etmesine engel olan İsrail'e karşı uluslararası toplumun daha fazla ses çıkarması gerektiği çağrımızı yineliyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...