AK Parti'den Peygamberimize hakarete sert tepki: Tüm Müslümanlara hakaret

Düzenleyen:
AK Parti'den Peygamberimize hakarete sert tepki: Tüm Müslümanlara hakaret

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hindistan'da iktidar partisi (BJP) mensubu bir yetkilinin Peygamberimize yönelik hakaretlerine sert tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Hindistan iktidar partisi (BJP) mensubu bir yetkilinin Peygamberimize yönelik hakaretine sert tepki verdi. Çelik, "Bu tüm dünyadaki Müslümanlara karşı bir hakarettir" dedi.

"TÜM DÜNYADAKİ MÜSLÜMANLARA KARŞI BİR HAKARETTİR"

Çelik, "Hindistan iktidar partisi (BJP) mensubu bir yetkilinin Peygamberimize yönelik hakaretamiz ifadelerini en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu sadece Hindistan’daki Müslümanlara değil, aynı zamanda tüm dünyadaki Müslümanlara karşı bir hakarettir." ifadelerini kullandı.

"BU YAKLAŞIM ÖRNEK OLMALI"

Sözkonusu siyasetçinin açıklamaları nedeniyle partideki görevinden ihraç edilmesini ve Hindistan makamlarının bu sözleri kınamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Çelik, "Bu yaklaşım örnek olmalıdır." dedi.

Çelik, "Hindistan Hükümetinin artan İslam düşmanlığı karşısında gerekli önlemleri almasını ve Müslümanların dini özgürlüklerini güçlendirmesini bekliyoruz." diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Hindistan'da, İslam dinine ve Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle iktidardaki Halk Partisi (BJP) Sözcüsü Nupur Sharma'nın görevine son verildi. İslam'a ve Peygamberimize hakarete dünyadan tepki yağıyor.

TEPKİLER ÜZERİNE ÖZÜR DİLEDİ

Sharma, tepkiler üzerine Twitter'dan, "Kimsenin duygularını incitmek istemedim. Eğer sözlerimle insanları kırdıysam sözlerimi geri alırım." ifadesini kullandı.

Partiden ihraç edilen Kumar, partinin kararının kendisi için önemini vurgulayarak, kendini partiye adayan bir kişi olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...