AK Parti'den Gülşen'in imam hatiplerle ilgili hadsiz sözlerine tepki

Düzenleyen:
AK Parti'den Gülşen'in imam hatiplerle ilgili hadsiz sözlerine tepki
GÜNDEM Haberleri

Şarkıcı Gülşen, imam hatipliler için "sapık" ifadelerini kullandı. Gülşen'in sözlerine AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Şarkıcı Gülşen’in Nisan ayında konser verdiği sırada imam hatiplilerle ilgili çirkin ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Paylaşılan videoda Gülşen’in imam hatiplilere "sapık" dediği duyuldu.  Gülşen'in sözlerine tepkiler gecikmedi. Gülşen’in sözlerine tepki gösteren bir paylaşımda bulunan Sözcü Çelik, "İnsanlık suçu" derken, Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise, "Nefret söylemini kınıyorum" dedi.

KURTULMUŞ: MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

İmam hatiplerin Türkiye'nin en başarılı eğitim kurumlarından olduğuna vurgu yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

AK Parti'den Gülşen'in imam hatiplerle ilgili hadsiz sözlerine tepki

ÇELİK: BU ÇARPIK ZİHNİYETİN MAZİDE KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORDUK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şu değerlendirmelerde bulundu: Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir.  Toplumun belirli bir kesimini 'sapıklık' iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır...Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz.  Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.

AK Parti'den Gülşen'in imam hatiplerle ilgili hadsiz sözlerine tepkiGENÇLİK KOLLARINDAN TEPKİ GELDİ

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, "AK Gençlik olarak LGBT'li bu sapkın ve sapık kadın ve zihniyetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu pisliği kahkaha ve alkışlarıyla destekleyenler de bu alçaklığa ortak olmuştur. Yazıklar olsun" ifadelerini kullanarak Gülşen'e tepki gösterdi.

AK Parti'den Gülşen'in imam hatiplerle ilgili hadsiz sözlerine tepki

 

BEKİR BOZDAĞ: BU ÇAĞ DIŞI ZİHNİYETİ KINIYORUM

Bozdağ, şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik ifadelerine sosyal medyadan yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Bakan Bozdağ, "İmam hatip liselerine ve imam hatiplilere karşı iftira, kin, nefret ve ayrımcılık yapan, bunu da ilericilik zanneden, esasında ilkellikten başka hiçbir anlam taşımayan bu çağ dışı zihniyeti şiddetle kınıyorum. Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık yapma hakkı ve hürriyeti yoktur." ifadelerini kullandı. 

AK Parti'den Gülşen'in imam hatiplerle ilgili hadsiz sözlerine tepki

HAMZA DAĞ MUHALEFETE SESLENDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, şarkıcı Gülşen’in imam-hatiplere yönelik sözlerine ilişkin muhalefete çağrıda bulundu: 

“Espri olarak nitelendirenler var. Bu espri değildir. Toplumun bir kesimini küçük görmeye yönelik bir mantıktır. Espri deyip geçiştirilecek bir şey değildir. Muhalefete çağrımız şudur siz bu tehdit dilinin neresindesiniz. Önünde mi arkasında mı karşısında mısınız? Bununla ilgili açıklama ortaya koyarsanız helalleşmeniz samimi mi değil mi bu millet de görmüş olur.

AK Parti'den Gülşen'in imam hatiplerle ilgili hadsiz sözlerine tepki

GÜLŞEN KONSERİNDE LGBT BAYRAĞI AÇMIŞTI

Gülşen, İstanbul Yenikapı'da verdiği bir konserde de sahnede LGBT bayrağı açmıştı. Seyirciler arasından verilen bayrağı açan Gülşen, "Bunu en güzel köşemizde saklayacağız." demişti. Gülşen "LGBT bayrağından rahatsız olan gitsin." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...