AK Parti’den “anayasa” turu! Abdullah Güler tarih verdi: Ziyaretler başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
AK Parti’den “anayasa” turu! Abdullah Güler tarih verdi: Ziyaretler başlıyor

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

AK Parti, yeni anayasa çalışmaları için düğmeye bastı, Cumhur İttifakı’nda çalışmalar hızlandı. Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, tarih verdi. İçtüzük ve yeni anayasayla ilgili siyasi parti gruplarını ziyaretler başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa çalışmaları için talimat verdi. AK Parti, yeni anayasa için hazırlıklara başladı. Muhalefetin kapısını çalacak olan AK Parti, ilk dört maddenin de değiştirilmeyeceğinin altını çizdi.  Cumhur İttifakı’nda 1 Ekim’de TBMM’nin yeni yasama yılının başlamasıyla birlikte “yeni anayasa” çalışmalarının hızlanacağını belirtilirken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni anayasa çalışmaları ve Meclis'in yeni yasama yılının başlamasının ardından gündeme gelecek kanun tekliflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti’den “anayasa” turu! Abdullah Güler tarih verdi: Ziyaretler başlıyor

YENİ ANAYASA HAZIRLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “AK Parti Meclis Grubumuz, parlamentoda grubu olan diğer partilerle görüşmek suretiyle 'gelin bir sivil anayasayı beraber yapalım' davetimizi iletecek. Kabul ederler, etmezler ama biz şu anda kapıları çalacağız” açıklamasının hatırlatılması üzerine Güler, TBMM'nin, 1 Ekim'de açılacağını, ilk Genel Kurul görüşmelerine de 3 Ekim'de başlanacağını belirtti. Bu konuda takvimin henüz belli olmadığını kaydeden Güler, siyasi parti gruplarını ziyaret ederek usul ve yöntemin ne olacağına ilişkin çalışmayı önereceklerini aktardı.

AK Parti’den “anayasa” turu! Abdullah Güler tarih verdi: Ziyaretler başlıyor

EKİM AYININ İLK HAFTASINI İŞARET ETTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Meclis tatile girmeden önce siyasi parti gruplarıyla görüştüğünü anımsatan Güler, şöyle devam etti:

Tahmin ediyorum, ekim ayının ilk haftasından sonra hem İçtüzük hem de yeni anayasa noktasında siyasi parti gruplarımızı ziyaret edeceğiz. Onlardan yönteme ve usule ilişkin olarak önümüzdeki dönemde bir komisyon çalışması mı olur, farklı öneriler, farklı bir çalıştay gibi yöntem mi olabilir, bunu konuşmayı arzu ediyoruz. Ön niyeti aldıktan sonra onu bir takvime bağlayarak da görüşme trafiğini başlatmış oluruz diye düşünüyorum. Hem Meclis'in çalışma programlarını hem de diğer hususları gündemimize almış olacağız.”

AK PARTİ'DEN SİVİL ANAYASA ÇAĞRISI

Cumhur İttifakı'ndan sivil anayasa çağrısı sürüyor. Son olarak eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, sivil anayasa vurgusu yaptı. Eski Bakan Gül, yaptığı açıklamada, tüm siyasi partilere çağrıda bulundu. Gül, “1 Ekim’de açılacak Meclisin yeni dönemiyle beraber, Türkiye artık darbe anayasasından kurtulacak, kendi sivil ve yeni anayasasını yapacaktır. Bu konuda bizim temennimiz tüm partilerin ortak bir şekilde çoğulcu, sivil, yeni bir anayasayı yapması hususunda beklentimiz vardır. Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Çoğulcu, demokratik, daha özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı vardır. Bunu da yine toplum tüm kişileriyle konuşarak, ortaklaşarak bir yeni anayasayı yapacağız. Bu konuda da AK Parti olarak çağrımız tüm partilere gelin bu anayasayı beraber yapalım, darbe anayasasından ülkemizi kurtaralım. Bunu yapabilecek güçteyiz. Milletimizin de beklentisi bu yöndedir. Hep beraber 85 milyon vatandaşımızın burada emeğinin olduğu, fikrinin olduğu bir anayasayı Türkiye hak ediyor. Türkiye Yüzyılı’nın anahtarı yeni sivil anayasadır. Bunu da hep beraber bu dönemde gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Tunç da İstanbul'da sivil anayasa çağrısında bulundu. Demokratik bir sivil anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Tunç, "Darbe anayasasından, o vesayetçi ruhu taşıyan anayasadan, her ne kadar da reformlar yapmışsak da o ruhu ortadan kaldırmak elbette ki ancak yeni anayasa yapmakla mümkün. İnşallah 28. dönem parlamentosu da bunu gerçekleştirecektir. Bu uzlaşmayı sağlarsak bütün partiler olarak milletimize olan borcumuzu yerine getirmiş oluruz. " diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...