AK Parti’de gözler Muş’taki sayımda

AK Parti’de gözler Muş’taki sayımda

GÜNDEM Haberleri

AK Parti’nin, kıl payı milletvekilliği kaçırdığı iller arasında bulunan Muş’ta sandıkların tamamında kullanılan oylar yeniden sayılırken, özellikle HDP’ye blok oy verildiği şeklinde tutanaklara yansıyan sandık sonuçlarına dikkat kesildi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

AK Parti’nin, önceki gün yaptığı itiraz üzerine Muş’ta başlanan oy sayımının sonucunu merak ediliyor. HDP’nin yeniden sayıma itiraz ettiği belirtilirken, AK Parti kurmayları Muş’ta bir milletvekilliğinin 300 civarında oyla kaybettiklerini dile getirdi. Bazı sandıklarda, HDP’ye blok oy verildiğini ve tutanaklara bu şekilde yazıldığını hatırlatan AK Parti kurmayları “Tutanaklara yansıyan sonuçların doğru olup olmadığından emin olmalıyız. Çünkü çok az farkla HDP bir milletvekilliği kazanmış. Yapılacak sayım sonucunda AK Parti’ye 150’nin üzerinde fazla oy çıkarsa bir milletvekili HDP’den bize geçiyor” değerlendirmesi yaptı. Pazar günkü seçimlerde, Muş’ta AK Parti bir milletvekili, HDP ise 3 milletvekili çıkarmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...