AK Parti'de aday adayı sayısı 15 bini bulabilir

AK Parti'de aday adayı sayısı 15 bini bulabilir

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 7 Haziran seçimlerinde aday adaylığı için rekor sayıda başvuru beklediklerini belirtti.

İsmail Sonsuz ANKARA nbsp;
İçten, "Millet kendi eseri olan AK Parti'ye sahip çıkıyor, teveccüh gösteriyor. Öyle zannediyorum ki bu dönem 10 bin ile 15 bin arasında başvuru olabilir" dedi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da, aday adaylığı için istifa eden bürokratların AK Parti'yi tercih etmesini "kadrolaşmanın ispatı" olarak değerlendiren muhalefete tepki gösterdi. 2011 seçimlerinde 5 bin 700 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığını, bu yıl bu karamın daha fazla olacağını ifade eden Şentop şunları söyledi: "AK Parti'nin daha önceki seçimlerde olduğu gibi çok yüksek oy oranıyla parlamentoya gireceği, çok sayıda milletvekilini parlamentoya sokacağı belli. Bunu bilenler de AK Parti'ye rağbet gösteriyorlar."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...