İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna peş peşe tepkiler: Kuran-ı Kerim yakılmasına izin vermesini lanetliyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna peş peşe tepkiler: Kuran-ı Kerim yakılmasına izin vermesini lanetliyoruz

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberine göre, İsveç'teki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç'teki alçak provokasyona tepki gösterdi. Çelik açıklamalalarında, ''İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz'' dedi.

İsveç başkent Stokholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasıyla ilgili skandal bir karar vererek provokasyonuonayladı. Alçak eyleme Türkiye'de bakan ve siyasilerden peş peşe tepkiler geldi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İsveç'in bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetledi. 

Ömer Çelik paylaşımında şunları kaydetti:

İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış her saygısızlık insanlık suçudur. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…

https://twitter.com/omerrcelik/status/1674043697468436480

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: AŞAĞILIK EYLEMİ LANETLİYORUM

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kurban Bayramı'nda İsveç'te onay verilen skandal eyleme sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Fidan paylaşımında, "Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslamkarşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır." dedi.

https://twitter.com/HakanFidan/status/1674046307881693185?s=20

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...