Katliama sessiz kalan Avrupa'ya köle benzetmesi! "Her saatte 6 çocuk ölüyor"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrasında açıklamalarda bulundu. İsrail katliamına karşı sessiz kalan Avrupa'yı köleye benzeten Çelik, Nazilerin yaptığı katliamın bir benzerini Netanyahu'nun yaptığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, basına kapalı olarak 2 saat boyunca devam etti. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrasında açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"HER İKİ SOYKIRIMDA BİRBİNE BENZİYOR"

"'Filistin'deki katliamın fotoğraflarını vererek yeni ne yapıyorsunuz?' denebilir. Buraya bugün niçin koyduğumuzu sorabilirsiniz. İki fotoğraf da Gazze'den değil bunlar Nazi'nin soykırımı Netanyahu'nun da yaptığı soykırımı gösteriyor. Her iki soykırım da birbirine benziyor ve bu benzerlik net biçimde görünsün diye koyduk. Bu fotoğrafların hepsi birbirine benziyor. Tarih kitaplarına koysanız Yahudilere yapılan soykırım sanılabilir. Bugün Gazze'deki soykırım ile Yahudiler'e yapılanın farkı yok. Saldırılarda 6 binden fazlası çocuk 15 binden fazla Filistinli öldürüldü. Bu bir katliam ve bu bir soykırım.

BATI'YA ELEŞTİRİLER 

Batılı yönetimler İsrail'i adeta katliamlara teşvik eden üslup sergilerken halkları onurlu asil hepimiz insanız söylemi etrafında toplanan tutum ortaya koyuyorlar. Batıda birçok yönetici evrensel vicdanın sesine kulak vermiyor. Batı’daki birçok yönetim Gazze için bu sesi duymuyor. 'Savunma hakkı' diyerek İsrail katliamını destekliyorlar. Bugün itibariyle 'ateşkes devam etsin' diye pek çok çağrı yapılıyor. ABD Başkanı Biden'e atfen de böyle bir haberde geçti. Ama Netanyahu hükümeti buna pek yanaşmıyor.

"HER SAATTE 6 ÇOCUK ÖLÜYOR"

Rakamlardan bahsetmek gerçekten incitici bir şey. DSÖ Genel Direktörü 'Her bir saatte 6 tane çocuk ölüyor' demişti. Bugün itibariyle ateşkes devam etsin diye pek çok çağrı yapılıyor. Ama maalesef Netanyahu yönetimi bu insani arayı uzatmak istemiyor.

"FİLİSTİNLİLER CUMHURBAŞKANIMIZA MEKTUP YAZDI"

Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya'da yaptığı konuşma tüm vicdanlarda hissedilecektir. İnsani talebin kimde karşılık bulacağını bilen Filistinli aileler Cumhurbaşkanımıza mektup yazdılar. İlk günden itibaren herkes cümlenin yarısını söylerken Cumhurbaşkanımız cümlenin tamamını söyleyerek tüm dünyaya kararlılığını gösterdi. Doğru olanın bu olduğu giderek dillendirilmeye başlanmıştır.

"İNSANİ ARA KALICI KALICI ATEŞKESE DÖNÜŞSÜN"

İnsani aranın uygulanmasında bir takım sorunlar çıktı. Umarız ki insani ara denilen bu durum kalıcı bir ateşkese dönüşür.

Gazze'nin neredeyse yıkılmış durumda. Gazze ve o bölgedeki vatandaşlarımızın durumuyla yakından ilgileniyoruz. Türkiye bir kere daha dünyanın vicdanı olduğunu gösterdi. Şimdiye kadar Gazze'den getirilen hastalar bunun bir örneğidir.

"BATI NETANYAHU KARŞISINDA KÖLE GİBİ"

Umarız insani ara denilen durum kalıcı ateşkese dönüşür. Bu arada gazeteciler hayatını kaybetti. İsrail'in karartması altında gerçeğin küçük bölümünü yansıttığı görüldü.

Bu fotoğraflarda olduğu gibi ikinci dünya savaşındaki gibi Nazilerin yaptığının benzeri Netanyahu tarafından gazellilere karşı gerçekleştiriliyor. Tamamı yıkılmış ve hastaneler bile İsrail ordusunun bombardımanında tahrip edilmiş durumda. Gazellilerin durumu ile yakından ilgileniyoruz.

Türkiye dünyanın vicdanı olduğunu göstermiştir. Türkiye'de tedavi altına alınan hastalar bunun örneğidir. Batını temsil ettiğini söylediği değerler tamamen yok oldu. Utanmadan bu iki yüzlülüğü sürdürüyor. İsrail karşısında neredeyse köle gibi davranıyorlar. 

ALMANYA'DAN EURO FİGHTER TEDARİKİ

Patriot istediğimizde saydıkları argümanların aynısını sayıyorlar. NATO güvenliğini de sağlamaktayız. Bulunduğu konumda Avrupa'nın da güvenliği sağlanıyor.

Türkiye güvende değilse NATO büyük eksiklik içinde olur ve Avrupa da güvende olmaz. S400 alınca neden alıyorsunuz dediler. Patriot vermediniz diyoruz.

Türkiye'nin güvenliği konusunda kim olursa olsun şantaj yaparsa bizim için önemi olmaz. Her seferinde yeni bir gerekçe çıkıyor. Ortak güvenlik kaygısından çok meseleyi bir şantaja dönüştürdüler. Biz bu şantajı kabul etmeyeceğiz. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...