AK Parti İstanbul'da seçim startı verdi: 350 bin seçmene 'dönün' çağrısı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti İstanbul'da seçim startı verdi: 350 bin seçmene 'dönün' çağrısı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, muhtarlık yarışına giren akrabasını desteklemek için kaydını Anadolu’ya alan İstanbullu seçmenin geri dönmesini istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul’da yerel seçim startını verdi. Haliç Kongre Merkezinde medya temsilcileriyle bir araya gelen İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe “Yeniden İstanbul” sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

"BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesini ve CHP’nin elindeki ilçe belediyelerini almak için çalışacaklarını ifade eden Kabaktepe, bir gazetecinin “Muhalefet partilerinin İBB Başkanlığı için göstereceği aday üzerinden mi adayınızı belirleyeceksiniz?” sorusuna “Muhalefet partilerinin kimi aday gösterip göstermeyeceğiyle ilgilenmiyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Karşımızda kim olursa olsun 2024 seçimlerini AK Parti’miz kazanacak, İstanbul kazanacak” cevabını verdi.

CHP’NİN OYU YÜZDE 3 DÜŞTÜ

2019 yerel seçiminde muhtar adayları İstanbul’daki hemşehrilerini Anadolu’ya götürmüş, ilçe ve belde belediyeleri nüfuslarının düşmemesi için seçmen taşımıştı. Bu durum AK Parti’nin aleyhine işlemiş, CHP 10 bin oy farkıyla İstanbul’u almıştı. Kabaktepe’ye bununla ilgili tedbir alıp almadıkları da soruldu.

İstanbul İl Başkanı “Bir muhtar adayı zaten seçileceği hâlde, daha fazla oyla seçilmek için akrabalarını bulunduğu yere kaydettiriyor. Biz vatandaşlarımızın yaşadıkları şehirde oy kullanmalarının daha doğru olduğuna inanıyoruz. Muhtarlık seçimleri için kaydını köyüne götüren 350 bin seçmenimizden nüfus kayıtlarını yaşadıkları İstanbul’a geri getirmelerini rica ediyoruz” çağrısında bulundu.

CHP’nin İstanbul’daki oyunun 2019’daki ikinci seçime göre yüzde 3 düştüğünü söyleyen Kabaktepe, bunun kapatılabileceğini, Kurban Bayramı’ndan sonra ciddi bir çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...